Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Virtualno odprtje likovne razstave Gaje Velušček v Galeriji Hiša mladih

V tem tednu poteka v Ajdovščini tradicionalni Festival Hiše mladih. Tokrat seveda predvsem v spletni različici a z zelo zanimivimi vsebinami. Danes si lahko privoščite malce kulturnega utripa in se pridružite spletnemu odprtju likovne razstave mlade avtorice Gaje Velušček. Na sporedu ob 18. uri. Vabljeni.

Gaja Velušček je študentka slovenistike ter primerjalne književnosti in literarne teorije na Filozofski fakulteti. Že od malih nog žari za umetnost, bodisi ali je to glasba, literatura, slikarstvo ali gledališče. Kaj sploh je umetnost? Umetnost je sprostitev. Gaja trdi, da gre za trenutek, ko odmisli svet okoli sebe in se osredotoči le nase ter barve. Ne more si zamisliti življenja brez umetnosti, saj jo ta dopolnjuje in se z njeno pomočjo lahko izraža ter svetu preda svojo miselnost in občutja. Lahko bi rekli, da se skozi umetnost razgalja, saj meni, da takrat pokaže njen pravi jaz.

Čemu naslov razstave »Razgaljena«? Na razstavi bodo razstavljeni izdelki od grobih začetkov v letu 2017 vse do danes. Avtorica bo delila z vami svoje likovne sposobnosti. Svojo razgaljenost pa pokazala skozi različne slikarske tehnike (akril, aquarelle, pastele).

Razstava bo na ogled v galeriji Hiše mladih v Ajdovščini do konec decembra 2020.

 

* Preberi tudi: V Ajdovščini dogaja Festival Hiše mladih 2020

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #umetnost

Kolofon