Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Virtualni Zaposlitveni bazar za lažjo odločitev o nadaljevanju šolanja

Epidemija koronavirusa je številne dogodke potisnila na splet, med njimi tudi tradicionalni Zaposlitveni bazar, pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih. Bazar, ki je namenjen osnovnošolcem za lažjo odločitev pri izbiri srednje šole, se letos dogaja v obliki predstavitvnenega video posnetka in ga priporočamo v ogled vsem učencem osmih in devetih razredov osnovne šole.

Zaradi trenutnih razmer, so bili v MKC Hiša mladih primorani letošnji dogodek Zaposlitveni bazar oblikovati v priročen predstavitveni filmček, v katerem se predstavljajo srednje in poklicne šole. Posredovali so ga osnovnim šolam v lokalni skupnosti, katere ga bodo vključile v program karierne orientacije.

Večkratni načrtovani dogodek je sicer v svojih ustaljenih tirnicah, v mesecu oktobru potekal v veliki dvorani Zavoda za šport Ajdovščina. Domača telovadnica se je za eno dopoldne prelevila v zanimivo tržnico poklicev. Vsakič jo je obiskalo čez 200 osnovnošolcev in njihovih mentorjev. Sodelovanje Mladinskega centra Ajdovščina s srednjimi šolami v bližnji in širši okolici in lokalnimi podjetji je namenjeno orientirati mlade, da se lažje odločajo za svojo prihodnost in bodo nekoč uspešno konkurirali na trgu dela. Velja poudariti, da je dogodek vključen v Strategijo za mlade Občine Ajdovščina in je eden izmed pomembnih strateških ciljev za izboljšanje pogojev pri vstopu mladih na trg dela.

Zaposlitveni bazar <br />
Fotografija: MKC Hiša mladih Ajdovščina

Organizacija in izvedba dogodka je torej dodana vrednost lokalne politike zaposlovanja, saj mlade seznanja tudi s potrebami razmer in interesov na lokalnem trgu. Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina se zahvaljuje vsem srednjim in poklicnim šolam za sodelovanje pri oblikovanju dogodka, ki je bil zagotovo poseben izziv.

Zaposlitveni bazar 2020 vam je na voljo v spodnjem video posnetku.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mladi, #film, #šolstvo, #izobraževanje

Kolofon