Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Projekt Moja pobuda se seli v leto 2021

V zaselku Brith, v Velikih Žabljah, se te dni veselijo naložbe, ki je nastala s pomočjo projekta participativnega proračuna Občine Ajdovščina Moja pobuda, in ki ureja kotiček za druženje, pomemben za ureditev degradiranega območja v spomeniško zaščitenem naselju. Tretji cikel Moje pobude, pa se zaradi epidemiološke slike, seli v prihodnje leto.

Na Občini Ajdovščini so nameravali že v pomladnih letih izvesti tretji cikel participativnega proračuna Moja Pobuda. A prišel je virus in zadeva je bila prestavljena na jesen. In ker virus še vedno vztraja se Moja pobuda seli v prihodnje leto. Predloge bodo začeli zbirati takoj, ko bo mogoče, nato pa sledi še izbira projektov. Z malce sreče bodo prvi projekti izvedeni že v letu 2021, najverjetneje pa leto kasneje. Skupna vrednost projekta je ocenjena na 460.00 evrov, novost pa bo elektronsko pridobivanje predlogov in glasovanje o njih. 

Prav v teh dneh pa se zaključuje še ena uspešna Moja Pobuda. Pomembne naložbe se veselijo v velikih Žabljah. Bogatejši so za skupni javni prostor, kjer se bodo lahko družili domačini, pa tudi obiskovalci in turisti. Kotiček je bil očiščen, fasada objekta v dolžini 11 metrov, do približno polovične višine, sanirana, osrednji del je tlakovan, na njem pa že nameščena urbana oprema – kamnita miza in klop. Hkrati je bil urejen in delno razširjen tudi del ceste, ki pelje mimo novo urejenega kotička – nov asfalt sega do robnika tlakovanega območja.

Dela še niso v celoti zaključena  – kamnita klop bo dobila leseno naslanjalo, nameščena bosta še pitnik in informativna tabla, skladna s pravilnikom o označevanju kulturnih spomenikov, izdelana v sodelovanju z Zavodom za varstvom kulturne dediščine. Vzdolž objekta bo urejena tudi zelenica, zasajena s tradicionalnimi cvetočimi rastlinami, kot so hortenzije, vrtnice, rožmarin …

Vabljeni na ogled.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Krajevna skupnost Velike Žablje

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #velikežablje, #mojapobuda

Kolofon