Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Najbogatejši še malce povečali svoje premoženje

Revija Manager je ponovno pripravila lestvico 100 najbogatejših Slovencev. Vrh te prestižne lestvice že sedmo leto zapored zasedata Iza in Samo Login, ki imata pod palcem 689 milijonov evrov premoženja. Med Primorci je najvišje Loris Požar, na 38. mestu lestvice sta Ivo in Anastasia Taja Boscarol, malce nižje pa Andrej Slokar.

Prvo mesto na tej prestižni lestvici sta ponovno zasedla zakonca Iza in Samo Login, ustanovitelja podjetja Outfit7, ki je najbolj znano po mobilni aplikaciji Talking Tom. V letu 2017 sta svoje podjetje prodala kitajskemu skladu. Njuno premoženje letos pri Financah ocenjujejo na 689 milijonov evrov, kar je povsem enako kot v lanskem letu. Ta znesek vključuje tako kupnino za podjetje kot tudi dividende, ki jih prejemata.

Od lani je vrednost premoženja po oceni revije Manager zrasla Ivu Boscarolu, skupaj s hčerko Anastasio Tajo Boscarol sta lastnika proizvajalca ultralahkih letal Pipistrel. Podjetje naj bi bilo vredno 43 milijonov evrov, kar je deset milijonov več kot lani in dovolj za 38. mesto na lestvici. To zadostuje za drugo mesto med najbolj premožnimi Primorci, kjer je letos na vrhu (sicer pa na 34. mestu) Loris Požar solastnik družbe Gold club je s skoraj 49. milijoni evrov.

Na lestvici najbogatejših je skok uspel Andreju Slokarju, lastniku ajdovskega Incoma, njegovo premoženje je ocenjeno na 35,5 milijona evrov, kar je pet milijonov več kot lani in na lestvici prinaša 45. mesto. Na lestvici ostaja tudi družina Škrlj, ki ima s prihodki družbe SK Group pod palcem 25,3 milijona evrov. To je malce manj kot lansko leto, saj je bil tokratni dobiček manjši. Najdemo jih na 76. mestu. 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo

Kolofon