Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Spremljajte sobotno tekmo Mlinark z domačega naslanjača

Rokometašice Mlinotesta se pripravljajo na novo ligaško preizkušnjo, v sboto, 21. decembra 2020, se bodo na ajdovskih Policah pomerile proti ekipi Žurd Koper. Tekma bo seveda odigrana pred praznimi tribunami, ljubitelji rokometa pa si jo boste lahko ogledali v spletnem prenosu. Medtem je pri Mlinarkah prišlo do menjave na trenerski klopi.

Vabljeni na ogled domače rokometne tekme Mlinark v prvoligaški konkurenci v sezoni 2020/2021. Zaradi ukrepov preprečevanja širjenja Covid-19, si bo srečanje moč ogledati le v neposrednem prenosu na klubskem YouTube in FB kanalu. Tekma bo na sporedu v soboto, 21. novembra 2020, ob 18. uri. Ogled tekme je možen na tej povezavi.  

Mnogi boste na trenerski klopi pogrešali dosedanjega vodjo Miho Mohorčiča, ki je za seboj pušča odlične rezultate, atraktiven rokomet in prvo mesto na lestvici prvoligaškega prvenstva. Mohorčič je moral zaradi službenih razlogov (začasno) prekiniti pogodbo z ajdovskim prvoligašem. Strokovno vodstvo in UO Mlinotesta je moralo tako čez noč poiskati novo rešitev, ki bi bila najbolj optimalna za nadaljnji potek do sedaj zelo uspešne sezone. Mohorčič je zadnji dve sezoni opravljal vlogo pomočnika glavnega trenerja, letos pa je prvič kot samostojni trener vodil prvoligaško žensko člansko ekipo.

Prvouvrščeno moštvo na nepopolni prvoligaški lestvici je prevzel 33-letni Jan Žbogar, sicer do sedaj prva desna roka Mohorčiča. Žbogarju bosta v pomoč nepogrešljivi Aleksander Lapajne in pa Alojz Turk, ki bo prevzel delo z vratarkami. Jan Žbogar je tako v soboto že vodil Mlinarke v Celju in debitiral s prepričljivo zmago 19:31.

Klub se Mihi Mohorčiču zahvaljuje za vse dosedanje dosežke in opravljene naloge, ter upa, da se po končani epidemiji poti znova srečajo.

 

* Naslovna fotografija: ŽRK Z'dežele

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon