Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke brez težav odpravile tudi Ptujčanke

Pred praznimi Policami so rokometašice ajdovskega Mlinotesta nocoj odigrale zaostalo tekmo proti ekipi Ptuja. Vodilna ekipa prvenstva ni imela večjih težav in je tekmice odpravila z 31:18. S sedmimi goli je izstopala Maja Grmek, v vratih pa je že v prvem delu Aleksandra Petrukhina zbrala 12 obramb.

Rokometašice Mlinotesta, po premoru zaradi slabih epidemioloških razmer, nadaljujejo v zgoščenem ritmu tekem. Po sobotni zmagi nad Žurd Koprom so danes, v zaostali tekmi 7. kroga, brez težav premagale še Ptujčanke in ohranile neporaženost v letošnji sezoni prve slovenske ženske rokometne lige.

Kljub odsotnosti Nuše Fegic, Nataše Janković Rustja in Špele Arnič so domače rokometašice zlahko upravičile vlogo favoritinj in zmagale z 31:18. Gostje so sicer povedle z 0:1, nadaljevanje pa je bilo popolnoma v znamenju Mlinark. V vratih je blestela Aleksandra Petrukhina, ki je že v prvem delu zbrala 12 obramb in tako povsem razorožila gostujoče strelke. Ajdovke so si hitro ustvarile razliko in jo do konca sodniškega žvižga le še stopnjevale. Strelsko so bile najbolj učinkovite Maja Grmek in Veronika Leški.

Mlinarke bodo pred ligaškim premorom odigrale še srečanje v Izoli, medtem, ko je obračun proti Krimu Mercatorju prestavljen na mesec januar.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon