Novice se ne pišejo same. Podpri Lokalne!
Pri Lokalnih Ajdovščina dnevno skrbimo za pestrost vsebin, urejanje rubrik in objave na socialnih kanalih. So vam Lokalne všeč?
Tako nas lahko podpreteV okviru Organizacije Združenih narodov za hrano in kmetijstvo (FAO) je letos Svetovni dan hrane potekal pod sloganom »Gojimo, hranimo, ohranjajmo. Skupaj«. Poudarek je na zavedanju, da so naša dejanja naša prihodnost. Obeležili so ga tudi na Colu.
Na ta dan po vsej Sloveniji poteka Tradicionalni slovenski zajtrk – letošnji s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« – v okviru katerega so, glede na razmere, pozornost namenili: ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi dneva slovenske hrane, pripravi zajtrka doma in v službenih kolektivih z izbranimi živili (kruh, maslo, mleko, med in jabolko).
OŠ Col
Na colski šoli so imeli v petek, 20. novembra 2020, učenci predmetne stopnje naravoslovni dan na daljavo. Ocenjevali so svoj odnos do hrane, za družinske člane, ki so bili ta dan doma, so pripravi lep pogrinjek z jedmi tradicionalnega slovenskega zajtrka, pisali so pesmi in pregovore na temo hrane, po določenih receptih pripravljali jedi in se (vsaj po fotografijah sodeč) izjemno potrudili. Večina jih je po pogovoru z učiteljico naravoslovni dan na daljavo pohvalila, saj so si odpočili od vsakodnevnih zadolžitev ter se preizkusili v dejavnostih, pomembnih »za življenje«.
OŠ Col
Lilijana Nabergoj in Svetlana Bušen