Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Valter Birsa prekinil sodelovanje s Cagliarijem

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Valter Birsa ni več član Cagliarija. Italijanski klub je na svoji spletni strani sporočil, da je sporazumno prekinil pogodbo z 34-letnim Primorcem, ki je bil v klubu iz Sardinije od januarja lani. Birsa je odtlej odigral 28 tekem.

Precej časa se je vlekla saga o sodelovanju med Valterjem Birso in Cagliarijem. Birsa za Cagliari ni igral že nekaj časa, nazadnje je zanj nastopil julija letos, v tej sezoni pa ni odigral niti minute, tako da predčasna prekinitev pogodbe ni presenečenje. Je pa prišla malce pozno, kar pomeni, da bo Birsa vsaj še do zimskega prestopnega roka brez kluba.

"Hvala za vse in srečno na nadaljnji nogometni poti," so zapisali pri Cagliariju, ko so sporočili, da so z njim sporazumno prekinili pogodbo, ki bi sicer morala trajati do konca junija 2021. Kje bo Valter Birsa nadaljeval nogometno pot še ni znano, v poletnih mesecih se je precej omenjalo Genoo, Sion, govora je bilo tudi o selitvi čez lužo. Morda pa bomo Šempetrčana kmalu spet spremljali na slovenskih zelenicah.

Birsa je v Cagliari prišel iz Chieva, kjer je igral med letoma 2015 in 2019, v Italiji pa, v kateri je igral od leta 2011. Za slovensko reprezentanco je od leta 2006 do 2018 na 90 tekmah dosegel sedem golov.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon