Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Letos dobrodelnih 100 ob Mrzli reki

Tudi tekaška prireditev 100 ob Mrzli reki deli podobno usodo kot številni dogodki v Sloveniji in po svetu. A vseeno se lahko odpravite na zrak in odteče krog ali več na polju pod ajdovsko Supernovo. Obenem pa se priključite projektu Botrstvo v športu, s čimer bodo zbirali prispevke za mlade športnike in jim pomagali pri razvoju športnih potencialov.

Na pobudo Luke Skočaja iz Bača pri Materiji Tekači Vipavske doline v soboto, 12. decembra 2020, organizirajo tekaški izziv, kot ga še ni bilo. Triatlonec bo v domači dnevni sobi, v osrčju Brkinov, na tekaški stezi odtekel kar 100 kilometrov, predvidoma v 10 urah. Tekaška proga 100 ob Mrzli reki že z obliko izkazuje srčnost in dobrodelnost, saj trasa poteka v obliki srca. Prav slednjo so letos organizatorji vključili v svoj tekaški dogodek. V sklopu projekta Botrstvo v športu, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije, bo v sodelovanju z Medobčinskim društvom prijateljev mladine Ajdovščina potekalo zbiranje denarja za razvoj mladih športnikov. Prispevke bodo zbirali za perspektivne  športnike, stare od 14 do 23 let, ki izhajajo iz socialno ogroženih okolij oziroma jim je udejanjanje v raznolikih športnih panogah zavoljo raznolikih ovir onemogočeno. Trenutno je v projekt Botrstva vključenih že več kot 150 otrok in mladostnikov z manj priložnostmi iz Vipavske doline in Brkinov.

Skupaj lahko ustvarimo pravi tekaški spektakel, pa čeprav na daljavo, pravijo v društvu Tekačev Vipavske doline. Vsak lahko v soboto, 12. decembra 2020, odteče poljubno razdaljo in akcijo podpre s širitvijo novice na socialnih omrežjih ter drugih kanalih obveščanja. Svoje dobrodelne prispevke pa lahko nakažete preko SMS-sporočila na številko 1919, in sicer s ključno besedo STOTKA5 oziroma sredstva nakažete na Medobčinsko društvo prijateljev mladina Ajdovščina – TRR SI56 6100 0000 8873 907. Akcija zbiranja sredstev bo trajala od 12. decembra vse do konca leta 2020.

Skupaj zmoremo premagovati izzive in ustvarjati nove priložnosti! Več informacij na njihovi spletni strani. 

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Patricija Kodrič // 100 ob Mrzli reki

 

 

 

https://www.geodela.si/

Lokalne Ajdovščina

#kolumna, #ajdovščina, #novice, #šport, #dobrodelnost

Kolofon