Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

En zadetek Maje Svetik pri porazu Slovenije z Dansko reprezentanco

Slovenska rokometna reprezentanca je na petkovi uvodni tekmi ženskega evropskega prvenstva v Herningu izgubila proti Danski s 23:30 (12:14). Maja Svetik je prispevala en zadetek, Nuša Fegic pa si je tekmo ogledala s tribune. Slovenija se bo v nedeljo, 6. decembra, ob 18.15 pomerila s Francijo, ki je na prvi tekmi skupine A ugnala Črno goro s 24:23 (11:12).

Slovenske rokometašice so izgubile uvodno tekmo v danskem mehurčku. Gostiteljice zaključnega turnirja so bile premočne za njih, priložnost za napredovanje v glavni del turnirja bodo morale poiskati na nedeljski tekmi proti Francozinjam in torkovi proti Črnogorkam.

Slovenske rokometašice so bile v uvodnih sedmih minutah povsem enakovredne papirnatim favoritinjam. Po izidu 4:4 so se v slovenski ekipi pojavile prve razpoke, kar so Danke pridoma izkoristile in jim tri minute kasneje za štiri gole (4:8). V nadaljevanju so Slovenke še malenkostno padle, v 20. minuti so znova zaostajale za štiri gole (8:12), dve minuti kasneje pa prvič na dvoboju za pet golov (9:14). V končnici prvega polčasa so se vendarle zbrale in ga končale z zaostankom dveh golov (12:14).

Bregarjeve varovanke so do 38. minute držale korak s trikratnimi evropskimi prvakinjami. Po izidu 17:19 niso bile kos visokemu ritmu, ki so ga vseskozi narekovale Danke. V 47. minuti je zaostanek narasel na sedem golov (18:25), tega primanjkljaja pa kljub nekaterim dobrim obdobjem v svoji igri do konca tekme niso nadoknadile. V slovenski reprezentanci sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Barbara Lazović in Nataša Ljepoja, ki sta dosegli po pet golov, enega manj je prispevala Tjaša Stanko.

Selektor Bregar med šestnajsterico igralk ni uvrstil Nuše Fegic, sicer debitantke v slovenski vrsti, ki ji bo Evropsko prvenstvo predvsem odlična izkušnja za nadaljevanje kariere. Je pa zato precej priložnosti in zaupanja dobila Maja Svetik, ki bo očitno najmočnejše slovensko orožje na levem krilu. Maja je solidno izkoristila svojih 43 minut tekme in dosegla en zadetek iz treh poizkusov. Še malce zanimive statistike, njen najmočnejši strel je znašal kar 88km/h, njen najhitrejši šprint pa 26km/h.

 

* Vir: Rokometna zveza Slovenije

* Naslovna fotografija: Uroš Hočevar / kolektiffimages

 

 

 

generic_banner-nov-katalog


 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon