Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Svetovne prvakinje pretrd oreh za slovenske rokometašice

Slovenska ženska članska rokometna reprezentanca je na evropskem prvenstvu na Danskem doživela drugi poraz. Potem ko so bile v petek boljše gostiteljice tekmovanja, so bile v nedeljo boljše še branilke naslova, Francozinje. Na koncu so zmagale s 27:17. Maja Svetik je znova prispevala en zadetek. Napredovanje Slovenije v drugi del prvenstva bo odvisno od razpleta torkove tekme s Črno goro.

Slovenke so takoj občutile moč atletsko izjemno sposobnih Francozinj, ki jih v dveh mandatih že dolgih 19 let vodi sloviti in silno uspešni 62-letni Olivier Krumbholz. Že po desetih minutah igre so zaostale za štiri gole (2:6) in tudi v nadaljevanju so imele gromozanske težave s francosko obrambo 6-0. Med 6. in 18. minuto sploh niso dosegle gola, Francozinje pa so jim medtem ušle že za sedem golov (2:9).

V slovenski vrsti sta bili najbolj razpoloženi Barbara Lazović in Ana Gros s štirimi zadetki, znova pa se je z golom, v statistiko, vpisala tudi Maja Svetik. Nuša Fegic je bila tudi tokrat na tribuni.

Slovenke se v celtni tekmi niso mogle kosati s Francozinjami, ki so si po drugi zmagi - pred tem so premagale Črnogorke s 24:23 - že zagotovile napredovanje v drugi del tekmovanja. Vseskozi so bile korak ali dva pred Slovenkami, ki jih v nobenem trenutku niso ogrozile. Slovenke v torek čaka zadnja tekma v skupini A. Ob 18.15 se bodo pomerile s Črnogorkami, ki so na nedeljski tekmi z 19:28 izgubile proti Dankam. Bregarjeve izbranke v drugi del tekmovanja pelje le zmaga, saj bi v primeru neodločenega izida tekmice tja napredovale po zaslugi višjega števila doseženih zadetkov v okviru skupine A.

 

* Vir: Rokometna zveza Slovenije

* Naslovna fotografija: Uroš Hočevar / kolektiffimages

 

 

 

generic_banner-nov-katalog

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon