Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Štirje goli Maje Svetik za slovo od Danske

Slovenska reprezentanca je končala nastope na evropskem prvenstvu na Danskem. V torek je klonila tudi na tretji tekmi skupine prvega dela, Črnogorke so bile boljše s 26:25. Po dveh visokih porazih proti rokometnim prvokategornicam iz Francije in Danske so slovenska dekleta, na odločilni tekmi za napredovanje v drugi del tekmovanja. morala priznati premoč še Črni gori. Maja Svetik je Črnogorkam nasula štiri zadetke.

Slovenske rokometašice so odločno začele tekmo. Na krilih izjemno razpoložene vratarke Amre Pandžić, ki je uvodoma zaklenila svoja vrata in nanizala štiri zaporedne obrambe, so se razletele tudi njene soigralke v polju ter po golih Tije Gomilar-Zickero in Tjaše Stanko v 4. minuti povedle z 2:0. Slovenska obramba je prvič "podpisala kapitulacijo" globoko v šesti minuti. Po izključitvi prve slovenske zvezdnice Ane Gros so Črnogorke v 7. minuti najprej izenačile na 2:2, le dve minuti zatem pa Slovenke prvič na tekmi pahnile v zaostanek (2:3).  

Bregarjeve varovanke so drugo polovico tekmo začele z zaostankom šestih golov (9:15). Črnogorke so bile tudi v nadaljevanju vseskozi korak ali dva pred Slovenkami, ki nikakor niso znale povezati svoje vrste, njihov zaostane je v 42. minuti znašal že osem golov (14:22). Slovenke so v zadnjem delu tekme izkoristile ležernost Črnogork. V 53. minuti so se jim približale na tri gole (22:25), v 58. minuti pa po golih krožne napadalke Valentine Klemenčič in zunanje ostrostrelke Grosove na 24:25, po zadetku Črnogorke Itane Grbić v naslednjem napadu pa je bilo jasno, da se ne bo zgodil "čudež v Herningu".  

Fotografija: Uroš Hočevar / kolektiffimages

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Grosova s sedmimi goli, Stankova je prispevala pet zadetkov. Dobro tekmo je odigrala tudi Maja Svetik, ki je štirikrat premagala črnogorsko vratarko, dvakrat pa ji je vratarka uspela blokirati strel. Skupno je Svetikova na tekmovanju dosegla šest zadetkov in se učvrstila v prvi postavi slovenske reprezentance. Nuša Fegic je vse tri tekme spremljala s tribune in žal ni dočakala prvih minut na velikem tekmovanju, ji bo pa vse skupaj zagotovo izjemna izkušnja in motivacija za nadaljevanje kariere.  

Čestitke slovenskim dekletom za predstavo na prvenstvu.

 

* Vir: Rokometna zveza Slovenije

* Naslovna fotografija:  Anže Malovrh / kolektiffimages

 

 

 

generic_banner-nov-katalog

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon