Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Sprehod po burji - domiselna akcija ajdovskih tabornikov

Vreme je ravno pravšnjo, da se pridružite zanimivemu akciji ajdovskih Tabornikov. Sprehod po burji prinaša dnevno dozo športne aktivnosti, spoznavanje naše prečudovite doline, za najbolj zagrizene pa tudi privlačna nagrado. Akcija je sestavljena kot fotoorientacija. To pomeni da je primerna prav za vsakogar, saj se do točk namesto z zemljevidom podamo s seznamom slik.

Zaradi trenutne situacije smo primorani življenje prilagoditi novi stvarnosti, to pa pomeni, da večji delež svojega časa preživljamo za računalnikom. Da bi se to spremenilo, so se v društvu tabornikov Rod Mladi bori odločili, da vam ponudijo akcijo Sprehod po burji!

Vipavska dolina je eden izmed lepših kotičkov Slovenije. Razgibana pokrajina nam ponuja veliko možnosti za rekreacijo - od sprehajanja, hribolazenja in kolesarjenja, pa vse do spuščanja s padali in poletov z letali. Res je, v Vipavski dolini se najde šport za vsakogar.

Vse kar morate storiti je da najdete kontrolne točke, ki so precej oddaljene druga od druge, zato vam jih seveda ni potrebno vseh poiskati v istem dnevu. Niti ni nujno, da obiščete vse točke, saj je fotoorientacija namenjena krajšanju časa in raziskovanju naše prečudovite doline. Na vsaki kontrolni točki je nalepljena QR koda, ki jo s telefonom poskenirate in tako potrdite, da ste točko našli.

Fotografija: Marica Žen Breclj

Zaradi vaše varnosti in varnosti drugih, taborniki naprošajo, da upoštevate ukrepe v zvezi s preprečevanjem širjenja epidemije. Ker je trenutno omejeno prehajanje med občinami, lahko obiščete točke, ki se nahajajo v vaši občini. Na fotoorientacijo se torej odpravite sami oziroma v družbi družinskih članov.

Vsa podrobna navodila o Sprehodu po burji najdete na tej povezavi.

 

 

 

https://www.metis.si/

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavska dolina, #fotografija

Kolofon