Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Moja pobuda obogatila življenje v Podkraju

Projekt participativni proračun Občine Ajdovščina je v teh dneh razveselil prebivalce Podkraja. Z Mojo pobudo je kraj bogatejši za prostor za druženje, ki ima poleg še balinišče z razsvetljavo. Vrednost naložbe je znašala 15.000 evrov.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je ob cesti v Belo, na pobudo krajana, nastal lepo urejen prostor, kombinacija športih površin in površin za druženje,

Na območju so najprej izravnali teren, nato pa uredili površine za balinišče z dvema stezama. Na dveh mestih sta urejena piknik prostora z masivnima lesenima mizama in klopmi. Urejena je tudi javna razsvetljava. Dela je opravilo lokalno podjetje Trans gradnja Kobal iz Višenj. Naložba v sklopu Moje pobude, vredna 15.000 evrov, je zaključena. Krajani pa so si zaželeli območje zaokrožiti še z ograjo ter stezi na balinišču na koncu zaščititi z leseno pregrado. Občina je tako iz proračuna dodala še nekaj malega denarja za nabavo lesa, dela pa bodo prostovoljno opravili krajani sami.

V Podkraju pa so ravno v teh dneh pridobili tudi gradbeno dovoljenje za obnovo strehe objekta krajevne skupnosti. Dela se bodo začela takoj spomladi, ko bo vreme dopuščalo. Še prej pa je potrebno izbrati izvajalca del.

 

* Vir in fotografija: Občina Ajdovščina

 

 

*

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mojapobuda, #podkraj

Kolofon