Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Edini panettone s kandiranimi olivami in brinjem ter vzpostavitev platforme za mlade ustvarjalne kuharje

Danes je potekala tiskovna konferenca, na kateri je Tomaž Kavčič predstavil svojo blagovno znamko Zemono + selekcija Tomaž Kavčič. Blagovna znamka je po letih priprav, nabiranja izkušenj skozi generacije in stremenja k zagotavljanju najboljših sestavin končno pripravljena za trgovske police. Paleta izdelkov, premijskih po kakovosti, a dostopnih po cenah, bo pestra in široka, navdihuje pa jo zlasti severno italijanska kuhinja, območje nekdanje Jugoslavije in seveda Slovenija.

Prva izdelka sta Tradicionalni panettone s kandiranimi olivami in brinjem ter Popečeni hrustljavi panettone. Glede na sezono pa bo nabor izdelkov razširjen z velikonočno pinco, keksi, krekerji, siri, namazi in paštetami, marmeladami, pršuti... Kot zanimivost velja dodati, da imata Tomaž Kavčič in Petar Grašo skupni oljčnik, tako bo v ponudbi tudi njuno olje. Gin Monologue, ki je bil uvrščen med 8 najboljših žganih pijač na svetu, prav tako ne bo manjkal v spletni trgovini www.zemonoplus.si. Kupcem bodo glede na sezono na voljo npr. tudi izjemno cenjeni Goriški radič ter črni in beli tartufi. Spletna trgovina bo v celoti zaživela po novoletnih praznikih.

Zagotovo posebno pozornost vzbuja Tradicionalni panettone s kandiranimi olivami in brinjem, saj ni znano, da bi še kdorkoli pekel tovrstno sladico: »Ko je na moje prigovarjanje mojster tretje generacije pripravljavcev kandiranega sadja vendarle naredil želene kandite iz oliv, je bil nad okusom navdušen, saj česa takega še ni poizkusil. Vesel sem, da smo dobili okus, kot sem si ga zamislil, sicer pa si brez mojih »zvestih spremljevalcev«, oliv in brinja, prvega izdelka z označbo Zemono + nisem mogel zamisliti.« Novost je tudi Popečeni hrustljavi panettone, narezan in dodatno popečen panettone, idealen ob kavi, mleku ali čaju.

Zemono+<br />
Fotografija: Nebojša Babić

Na tiskovni konferenci je poleg blagovne znamke zaživela tudi selekcija, pod katero se bo sprva v največji meri podpisoval Tomaž, kmalu pa se mu bodo pridružili še drugi, katerim bodo na voljo izkušnje snovalca Zemono +: »Zemono + bo garancija za najvišjo kakovost, saj praktično ne bo razlike v okusih med kuho mojstra in aromami široke proizvodnje. Danes smo ustvarili varno okolje in platformo, kjer bodo lahko neuveljavljeni kuharski mojstri ustvarjali in našli svoje občinstvo. Gostinci smo od leta 1897, zakaj ne bi izkušnje koristile tudi drugim? V Gostilni pri Lojzetu pa imamo tudi enega najboljših slovenskih sommelierjev, Anžeja Kristana, k bo tudi igral pomembno vlogo v novi platformi

18-9I0A9340

Tiskovno konferenco je vodila Irena Yebuah Tiran, ki je v eno od vprašanj vtkala izkušnjo prvega srečanja s Tomažem. »Obiskal nas je v zaodrju, postregel nam je enak meni kot gostom, jedi pa tako predstavil, kot so bile predstavljene za mizo. Dobila sem občutek, da se je za nas resnično nekdo potrudil, da je hrano pripravil nekdo, ki mu je mar za naše dobro počutje, užitek v hrani.«

Tomaž Kavčič se je Ireni zahvalil, da je svoje doživetje delila ter obenem dodal, da si želi prav tega, da bi sleherni kupec zaznal in vedel, da se je za vsak izdelek trudilo veliko rok, od kmetov do vseh drugih, ki so vključeni v proces priprave izdelkov.

Misel je zaključil z zahvalo vsem sodelavcem Gostilne pri Lojzetu, da lahko skupaj pričarajo take izkušnje gostom, trud in požrtvovalno delo, da je lahko danes predstavil svojo blagovno znamko Zemono +, ki je brez njih ne bi bilo.

 

 

*

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavska dolina, #kulinarika

Kolofon