Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Luka osvojil stotko za dobrodelnost!

V soboto, 12. decembra, je Luki Skočaju v osrčju Brkinov uspel neverjeten tekaški izziv. Doma, na tekalni stezi je v manj kot devetih urah, natančneje v 8:54:28 odtekel svojo prvo stotko - 100 km. Priča smo bili izjemnemu ultratekaškemu izzivu, s katerim se je Luka srčno in pogumno spoprijemal vsak kilometer poti ter tako ustvarjal nove priložnosti za mlade športnike. Ves čas tekaškega izziva je Luko spremljal njegov trener Dario Dolenc s strokovnimi nasveti, ki ga je na ta podvig tudi pripravljal skozi leto.

Tekači Vipavske doline v okviru akcije 100 ob Mrzli reki za botrstvo v športu poleg srčnosti in dobrodelnosti spodbujamo posameznike k aktivnem življenjskem slogu, saj nam šport bistri telo in duha. Našemu sporočilu so se po celotni Sloveniji odzvali številni ultramaratonci, rekreativni tekači, kolesarji in ostali športniki, ki so novico o športno dobrodelni akciji širili med svoje prijatelje z nominacijami in povabilom preko socialnih omrežij k športnem udejstvovanju. Med njimi bi želeli izpostaviti  Aleksandro Miklavčič, ki je v podporo Luku pretekla svojo prvo stotico na tekaškem krogu okrog Logatca. Projektu se je pridružil tudi ultramaratonec Dejan Žibert iz Ljubljane, ki pravi, da je zjutraj obul superge in tekel, tako da jih je na koncu naneslo 100km.

Po celotni Sloveniji so Luka bodrili in spodbujali tekači, kolesarji, pohodniki in športniki različnega kova. S svojimi sporočili so vlivali Luku dodatno energijo in izražali podporo dobrodelnemu projektu 100 ob Mrzli reki za Botrstvo v športu, v okviru katerega zbiramo sredstva za pomoč mladim talentiranim športnikom, ki zaradi socialnih razmer nimajo možnosti športnega udejstvovanja.

ŠD3 ŠPORT (1)

Na Obali so si štafeto dobrega srca podajali člani športnega društva ŠD 3 ŠPORT, ki so Luko spremljali virtualno, tekaško štafeto (razmeram  primerno so namesto palice uporabili kar razkužilo) so si  podajali od ene do druge občinske meje, vse od Sečovelj do Bača pri Materiji, kjer je Luka doma. Štafeta teče naprej, nadaljujejo jo člani društev iz drugih koncev Slovenije, do cilja na vzhodu.

Od Mirna do Brkinov so mrežo dobrodelnosti in optimizma širili kolesarji, ki so si predajali virtualno štafeto iz občine v občino. Pobudo «Življenje na Krasu in Brkinih se vrti naprej« so osmislili s kolesarjenjem po prelepi naravi in doma na trenažerju.  V podporo Luki in dobrodelnosti je bil čas kolesarjenja vezan na čas teka Luke, skupno so nabrali  225,76 km.

Dodaten zagon in energijo pa organizatorjem projekta daje tudi izjemno pozitiven odziv medijev, za kar se jim iz vsega srca zahvaljujemo. Celo nekateri radijski in športni novinarji bodo tekli ali kolesarili v podporo skupni akciji. Z Lukovim izjemnim dosežkom se je športno dobrodelni projekt 100 ob Mrzli reki za Botrstvo v športu šele dobro začel.

Zbiranje sredstev bo potekalo vse do konca leta, sredstva bodo v celoti namenjena za pomoč mladim športnikom Vipavske doline, Brkinov in Krasa. Pomagamo, ker:

  • je šport v življenju mladega zelo pomemben dejavnik,
  • se zavedamo težkih zgodb naše družbe,
  • želimo pomagati,
  • so nove priložnosti navdih za vse nas.

Vabimo vas, da prispevate 5 eur s poslanim SMS STOTKA5 na 1919 ali nakazilom na Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina, številka TRR: SI56 6100 0000 8873 907, Namen: Darujmo za športnike, Koda: CHAR, Referenca: SI00 0022.

Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki ste na tak ali drugačen način že izrazili podporo našemu skupnemu športno dobrodelnemu projektu. Še naprej skupaj ustvarjajmo nove priložnosti za mlade športnike in dovolimo, da se življenje vrti naprej!

 

* Vir in fotografije: Tekači Vipavske doline

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport, #dobrodelnost, #tek

Kolofon