Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Slovenski izdelki z vitaminom D, ki tudi klinično dokazano učinkujejo

Naravni vitamin D3 v priročnih ustnih pršilih Valens - O tako imenovanem »sončnem vitaminu« se zadnje dni govori v vseh medijih in medtem ko stroka glasno opozarja na njegovo pomanjkanje, prodajalci izdelkov z vitaminom D na razne načine tekmujejo za pozornost potrošnikov. Na trgu obstaja kar nekaj izdelkov slovenskih proizvajalcev, med katerimi je s svojimi inovativnimi ustnimi pršili tudi podjetje Valens iz Šenčurja.

V Valensu že leta opozarjajo na nezadostno preskrbljenost Slovencev z vitaminom D, pred več kot letom dni pa so pomanjkanje dokazali tudi s klinično študijo, o kateri danes govori vsa Slovenija. Sočasno so potrdili tudi učinkovitost njihovih ustnih pršil z vitaminom D, ki so trenutno edini tovrstni izdelki s klinično študijo na slovenskem trgu. Da gre za kvalitetna prehranska dopolnila, potrjujeta tudi certifikat GMP in dejstvo, da so njihovi izdelki na voljo v vseh lekarnah po Sloveniji. 

Vitamin D - hormon, ki ga naše telo nujno potrebuje

Vitamin D, ki mu pravimo tudi »sončni vitamin«, je v bistvu hormon, ki se s pomočjo sončnih žarkov sintetizira v naši koži, človeško telo pa ga nujno potrebuje za normalno delovanje. Njegova najbolj poznana vloga je uravnavanje presnove kalcija, s čimer prispeva k zdravju kosti in zob. Za normalen razvoj je dodajanje potrebno že pri dojenčkih, strokovnjaki pa ga priporočajo vsem generacijam, še posebej starejšim. Izjemno pomembno vlogo pa ima vitamin D tudi pri normalnem delovanju imunskega sistema, kar v zadnjem času vse bolj stopa v ospredje.

Slovencem ga kronično primanjkuje predvsem pozimi

Ker je glavni vir vitamina D sonce (le malo živil ga namreč vsebuje v omembe vredni količini), se s pomanjkanjem srečujemo predvsem jeseni in pozimi, ko smo manj izpostavljeni soncu, oziroma sončni žarki niso dovolj močni. Da je pomanjkanje vitamina D v Sloveniji epidemično, so pred več kot letom dni dokazali v okviru obsežne raziskave »Izzivi doseganja ustrezne preskrbljenosti z vitaminom D«, ki ga je izvajal Inštitut za nutricionistiko, izvedbo pa je omogočilo tudi slovensko podjetje Valens. Študija, o kateri dandanes govori vsa Slovenija, kaže, da ima pozimi hujše pomanjkanje vitamina D kar 80 % Slovencev.

Edini izdelki z vitaminom D s klinično študijo na slovenskem trgu

V okviru te iste raziskave so preverjali tudi učinkovitost ustnih pršil Valens, ki vsebujejo naravno obliko vitamina D3, identično tisti, ki jo s pomočjo sončnih žarkov naravno tvori naše telo. Klinična študija, ki je trenutno edina tovrstna na slovenskem trgu, je potrdila, da so ustna pršila Valens učinkovita, saj pripomorejo k dvigu koncentracije vitamina D v krvi in pomagajo pri doseganju optimalne preskrbljenosti s tem esencialnim vitaminom.

Nagrada za inovativnost

Večina izdelkov z vitaminom D je na voljo v obliki kapljic, kapsul ali tablet. Medtem ko kapljice težko hitro in natančno odmerimo (nekatere pa imajo tudi grenak okus), kapsule ali tablete  odraslim včasih ne »teknejo«. Ustna pršila Valens so s tega vidika zelo priročna alternativa, saj omogočajo izjemno enostavno in natančno odmerjanje, so odličnega okusa, hkrati pa zagotavljajo hitrejši začetek absorpcije že v ustni votlini. Prav te odlike so pred leti prepoznali tudi na Inštitutu za nutricionistiko in Valensu za ustno pršilo Valens D-plus dodelili priznanje za najbolj inovativno prehransko dopolnilo.

Slovenska proizvodnja in najvišji standardi kakovosti

Proizvodnja izdelkov Valens poteka v Šenčurju pri Kranju. Da gre nedvomno za vrhunske izdelke, potrjuje certifikat GMP (dobra proizvodna praksa), ki zagotavlja najvišje standarde kakovosti, sledljivost surovin in varno uporabo za potrošnika. Učinkovitost izdelkov v Valensu preverjajo tudi z neodvisnimi kliničnimi študijami, poleg tega pa so njihovi izdelki že več kot 10 let na voljo v vseh slovenskih lekarnah, ki na svoje police sprejmejo le kakovostne izdelke.

Kateri vitamin D naj izberem?

Valensova linija ustnih pršil z vitaminom D ponuja nekaj za vsakogar in je primerna za vse generacije. Na voljo je več pršil z različnimi okusi, ki so jih ustvarili z mislijo na kupca. Medtem ko odrasli lahko izbirate med okusom mete in jabolka, je za otroke na voljo pršilo z okusom jagode, za dojenčke pa so razvili tudi popolnoma naravno ustno pršilo, ki je brez konzervansov in ne povzroča krčev.

»Kuponček«

Izdelki Valens so na voljo v vseh lekarnah, lahko pa jih kupite tudi v njihovi spletni trgovini www.valens.si, kjer posebej za bralce Lokalne Ajdovščina velja 10-odstotni popust na vse izdelke. S kodo wajdusna10 ga lahko unovčite do konca leta.

 

www.valens.si

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#oglas

Kolofon