Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zmaga v Izoli in jesenski naslov za ajdovski Mlinotest

Sobotni primorski derbi v Izoli se je odvil z zmago ajdovskega Mlinotesta, ki je bil s 26:21 boljši od Trga ABC Izole. S tem so ajdovske punce zaključile odlično leto, najdemo jih na vrhu prvenstvene lestvice, brez poraza in z maksimalnim številom osvojenih točk. Čestitke.

Ajdovke so v 1. A DRL odigrale še zadnjo tekmo v letošnjem nepredvidljivem letu.  Za konec jih je čakal primorski obračun proti moštvu Izole. Tudi v ta obračun so igralke Mlinotesta odšle v vlogi favorita, saj so na vseh dosedanjih osmih tekmah vknjižile prav toliko zmag ob gol razliki 249:169.

Tekma v Izoli se je odvila podobno kot že marsikatera prej. Domače igralke so stik z Ajdovkami držale le v prvem polčasu, a so kljub temu na odmor odšle z zaostankom dveh golov, bilo je 13:15. Nato pa je znova prišla do izraza kvaliteta in večji izbor ajdovskih rokometašic. Izolanke so v igri popustile in si kmalu nabrale pet zadetkov zaostanka. Mlinarke so tekmo rutinirano pripeljale do konca in zasluženo slavile z 21:26. Najučinkovitejša je bila Dominika Mrmolja, ki je zadela devetkrat, dvakrat manj pa Nuša Fegic.

S tem so Mlinarke zaključile leto na vrhu prvenstvene lestvice, a vendarle je treba omeniti, da jih čaka še zaostala tekma proti serijskim državnim prvakinjam Krimu iz Ljubljane. Slednja naj bi se odigrala v mesecu januarju. Termin bo znan po novem letu.

Dominika Mrmolja, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine: "Računali smo, da nas bodo igralke Trga ABC Izole presenetile, saj je vedno težko igrati na njihovem domačem terenu. Punce so mlade zelo dobro pripravljene. Mislim, da bodo čez nekaj časa igrale zelo dober rokomet in so nas tokrat tudi zelo dobro izmučile. Pri nas je bil problem že v prvem polčasu, saj nismo igrale tako, kot smo se dogovorile. Po prvem polčasu nam je trener v slačilnici povedal, da vse izvira iz obrambe - če bomo v obrambi dobro igrale, bo tudi v napadu vse steklo. Vratarke so nam pomagale, stisnile smo vrste v obrambi in hvala bogu pripeljale ekipo do zmage.

 

* Naslovna fotografija: ŽRK Mlinotest

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon