Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Anel Hajrić okrepil prvake, Valter Birsa na seznamu želja Hajduka

Spet je živahno dogajanje na nogometnih tržnicah. Zaživel je zimski prestopni rok in mnogi nogometaši bodo v tem času zamenjali klubske barve. Slovenske državne prvake je tako okrepil Anel Hajrić, otrok Primorja, ki se na Štajersko seli iz sarajevskega Železničarja. Po poročanju hrvaških medijev pa je na listi želja splitskega Hajduka tudi Valter Birsa.

V taboru slovenskih prvakov so po koncu prve polovice sezone zavihali rokave in pričeli s popolnim remontom, ki se tiče tako strokovnega štaba, kakor tudi igralskega kadra. Včeraj so v Celju izrekli dobrodošlico že tretjemu novincu, in sicer se je po Esterju Soklerju in Juretu Matjašiču v Celje preselil še 24-letni napadalec Anel Hajrić, ki je z aktualnimi prvaki sklenil pogodbo do decembra leta 2022.

Anel Hajrić je z aktualnimi prvaki sklenil pogodbo do decembra leta 2022."Vesel sem, da sem se s Celjem dogovoril za sodelovanje. Želim si doseči veliko zadetkov in s tem pomagati ekipi do boljših rezultatov. Pričakujem trd boj do konca prvenstva in verjamem, da bo na koncu sezone pogled na lestvico veliko lepši," je za klubsko spletno stran povedal Hajrić. Hajrić, ki je svojo nogometno pot pričel v ajdovskem Primorju, je v sezoni 2018/19 v majici Radomelj v drugi slovenski ligi dosegel kar 35 zadetkov, kar mu je odprlo vrata za izlet v tujino, kjer pa se ni najbolje znašel. Sprva je neuspešno branil barve belgijskega Lokerena, povsem pa se je ponesrečila tudi avantura v Bosni in Hercegovini, kjer je v majici Željezničarja v bosanskem prvenstvu zbral vsega 43 minut nogometa.

Valter Birsa

V zadnjih dneh pa se na nogometni tržnici precej omenja tudi ime Valterja Birse, ki je v tem trenutku prost igralec, saj je v mesecu novembru prekinil sodelovanje z italijanskim prvoligašem Cagliarijem. Številni mediji poročajo, da se je zanj ogrel hrvaški velikan Hajduk, ki sicer v zadnjih sezonah ne doživlja velikih uspehov. Novopečeni predsednik kluba Lukša Jakobušić, ki je to funkcijo prevzel pred nekaj tedni, je takoj poudaril, da si želi Hajduk vrniti na pota stare slave, nogometašem in trenerskemu štabu pa vcepiti zmagovalno mentaliteto. Na spisku želja novega predsednika je tudi 34-letni Valter Birsa. Sicer pa se zanj zanimata tudi savdski prvoligaš Damak in Al Jazira iz Združenih arabskih emiratov.

 

* Naslovna fotografija: NK Celje

 

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon