Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prijave na cepljenje proti virusu SARS-Cov-2 v Ajdovščini

Iz zdravstvenega doma Ajdovščina sporočajo, da so 6. januarja 2021, začeli sprejemati prijave za cepljenje proti virusu SARS-Cov-2. Cepljenja se bodo predvidoma začela v drugi polovici februarja oziroma v začetku marca. Obenem pa naprošajo, da redno spremljate obvestila na spletnih straneh in da z vprašanji o testiranjih s hitrimi testi in o cepljenjih ne obremenjujete zdravstvenih delavcev v ambulantah.

Zadnje dni je v javnih medijih veliko govora o cepljenju proti virusu Sars-Cov-2, zato številni kličete v zdravstvene ambulante z vprašanju kdaj in kako bo cepljenje potekalo ter kako se nanj prijaviti. Cepivo bo v Slovenijo prihajalo postopoma in v januarju ter februarju bodo verjetno vsi odmerki porabljeni za cepljenje stanovalcev in zaposlenih v domovih za ostarele in za zdravstvene delavce, ki so stalno izpostavljeni možnosti okužbe. Šele v drugi polovici februarja oziroma v marcu bo verjetno na voljo tudi cepivo za ostale prebivalce.

Prijava za cepljenje:

  • pokličite telefonsko številko 051 656 831, med 8. in 17. uro – ob prijavi nam boste morali sporočiti svoje ime in priimek, številko kartice zdravstvenega zavarovanja, številko mobilnega telefona za obveščanje, priimek osebnega zdravnika
  • pošljite prijavo na e-naslov cepljenje@zd-ajdovscina.si  v sporočilo napišite »Prijavljam se za cepljenje proti koronavirusu – ime in priimek, številka kartice zdravstvenega zavarovanja, številka mobilnega telefona za obveščanje, priimek osebnega zdravnika«

Termin cepljenja vam bodo sporočili z SMS, predvidoma tri dni prej. O vsem boste pravočasno obveščeni.

Naprošajo vas, da redno spremljate obvestila na spletnih straneh in da z vprašanji o testiranjih s hitrimi testi in o cepljenjih ne obremenjujete zdravstvenih delavcev v ambulantah.

 

* Preberite tudi: Prostovoljno in brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi na voljo tudi v Ajdovščini

 

* Naslovna fotografija: Pixabay

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon