Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prve stopničke za Andrejo Slokar v evropskem pokalu

Vaujany v Franciji je gostil slalomsko preizkušnjo evropskega pokala alpskih smučark, tekmovanja nižjega ranga v primerjavi s svetovnim pokalom, na kateri sta se dobro odrezali tudi slovenski tekmovalki Andreja Slokar z drugim in Neja Dvornik s četrtim mestom. Ajdovska smučarka je s tem osvojila prve stopničke na tekmah evropskega pokala.

Res lepo se odvija letošnja predvsem slalolmska sezona za ajdovsko smučarko, 23. letno, Andrejo Slokar. Dobre vožnje s tekem svetovnega pokala ji sicer žal niso še prinesle tako željenih uvrstitev v točke, čeprav je bila dvakrat zelo blizu, a sezona prinaša še dovolj priložnosti. Ji gre pa zato odlično na tekmah evropskega pokala, kjer je v letošnji sezoni že nekajkrat dosegla vrhunske uvrstitve, tokrat pa ji je uspelo tudi skočiti na zmagovalni oder.

Andreja Slokar je po prvem teku zasedala slaloma v Vaujanyju zasedala drugo mesto, medtem ko je bila druga Slovenka, Neja Dvornik na šestem. Slednja je v finalu napredovala na četrto mesto, Slokarjeva pa je z najboljšim časom finalne vožnje dan v Franciji sklenila na drugem mestu. Za zmagovalko Švedinjo Elso Fermbäck je zaostala zgolj tri stotinke sekunde. Poleg zmagovalke in slovenske tekmovalke je na stopničke prišla še Camille Rast iz Švice (+1,86).

Slokarjeva je prišla do svojih prvih stopničk na tekmah evropskega pokala, Dvornikova (+2,73) pa je s četrtim mestom izenačila svoj najboljši dosežek na tekmah tega kakovostnega ranga.

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon