Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V DSO Ajdovščina še 15 pozitivnih stanovalcev - skupaj 125

V goriški statistični regiji je bilo včeraj potrjenih 27 novih primerov okužb, več kot polovica, 16, v občini Ajdovščina. Ostali primeri po občinah: Tolmin 5, Nova Gorica in Idrija po 2 in Renče - Vogrsko ter Vipava po 1 primer. Največ aktivno okuženih je še naprej v občini Ajdovščina in sicer 399, 14 dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev pa je prvič presegla mejo 2000 in je 2055.

Podatki o potrjenih novih okužbah na včerajšnji dan, nedeljo, so vsaj malce umirili stalno naraščajočo linijo na severnem Primorskem v zadnjem obdobju. Sicer pa od 27 novih primerov jih več kot polovica prihaja iz Doma starejših občanov Ajdovščina. Včerajšnje testiranje je prisotnost virusa namreč potrdilo še pri 15 starostnikih. Skupno je tako v domu, od 141 tih stanovalcev, pozitivnih kar 125.

Trije od teh so bili hospitalizirani. Bili so sicer cepljeni a imajo vsi kar nekaj pridruženih težjih bolezni. Ob tem se je z okužbo srečalo tudi 24 zaposlenih, a se jih je 5 že lahko vrnilo na delo, je sporočila direktorica doma Tanja Stibilj Slemič.

Sicer pa so vladni ukrepi s soboto ponovno zaprli vrata nekaterih dejavnosti. Tako je do nadaljnjega zaprt Športni center Ajdovščina, Pilonova galerija Ajdovščina vabi le na virtualni ogled razstave, v Lavričevi knjižnici pa je izposoja vezana na vnaprejšnje naročilo. Gradivo si lahko naročite prek COBISS-a, preko e-pošte ali pa prek telefona.

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon