Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na cepljenje se lahko odpeljete tudi s Sopotniki

Avtocenter Crono je z novim letom podaljšal brezplačno uporabo vozila Citroen C3 Aircross za prevoze starostnikov, ki se izvajajo v okviru zavoda Sopotniki. Donatorska pogodba je podpisana za leto dni, na veselje naših najstarejših občank in občanov, ki jih prostovoljci s prevozi razveseljujejo tudi v teh kriznih, epidemioloških časih. S Sopotniki se lahko odpeljete tudi na cepljenje proti virusu Covid-19.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina bo ajdovsko podjetje Crono za potrebe prevozov starostnikov še naprej nudilo brezplačno uporabo svojega vozila Citroen C3 Aircross. Njihova zgleda vredna gesta vključuje tudi celostno vzdrževanje avtomobila – registracijo, menjavo pnevmatik ter druge stroške, ki so povezani z brezhibnim delovanjem vozila. Zavod Sopotnik v Ajdovščini tako tako tudi v tem letu prevoze izvajal z dvema avtomobiloma – e-golfom in Citroenom.

Navkljub epidemiji povpraševanje po prevozih ni usahnilo. Skupno so Sopotniki z obema voziloma lani opravili okrog 35.000 kilometrov in tako starostnikom olajšali marsikatero pot do cilja. Kar 25 vestnih in plemenitih prostovoljcev nudi prevoze za 270 starostnikov. Povprečno opravijo okrog 150 prostovoljskih ur na mesec. Trenutno prevozi potekajo le do zdravstvenih storitev, ob upoštevanju vseh predpisov in ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe. V vozilu imajo poleg maske in razkužila med voznikom in sovoznikom nameščeno tudi pregrado, ki še dodatno onemogoča prenos okužbe. Doslej še niso imeli kakršnih koli primerov okužbe ali morebitnega upada povpraševanja.

Vsekakor gre zahvala vsem voznicam in voznikom, za opravljanje plemenitega dela, saj so kljub ne najboljšim časom vsi vedno na voljo in predano opravijo vsak prevoz, kar se lepo vidi in vrača tudi skozi hvaležnost, ki jo dnevno izkazujejo uporabniki.

Sopotniki so vam na voljo tudi, če potrebujete prevoz na cepljenje proti covid-19. Več informacij dobite pri koordinatorju na telefonski številki: 051 339 944.

 

* Vir in fotografija: Občina Ajdovščina

 

 

 


 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon