Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski policisti pozivajo oškodovance, ki so jim bili protipravno odtujeni različni predmeti iz srebra

Policisti PP Ajdovščina so v zadnjih dneh obravnavali več različnih premoženjskih kaznivih dejanj, med drugim tudi tatvino osebnega avtomobila znamke Citroen Xsara Picasso, ki je bilo 9. januarja letos ukradeno v enem od naselij na območju Občine Ajdovščina. Pri najdbi avtmobila in osumljencev so policisti odkrili tudi več predmetov iz srebra, za katere sumijo, da so bili ukradeni.

Omenjeno ukradeno karambolirano vozilo je bilo že naslednjega dne oz. 10. januarja ob 2.50 uri v nočnem času najdeno na počivališču Ravbarkomanda (na območju PP Postojna), v vozilu sta bili najdena tudi dva moška, stara 28 in 48  let, oba z območja Severne Primorske. Oba sta tudi utemeljeno osumljena zgoraj navedenega  kaznivega dejanja tatvine motornega vozila na Ajdovskem in  ju bodo policisti PP Ajdovščina po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev ovadili na novogoriško Državno tožilstvo.

Prav tako je bila v nadaljnjem  postopku eni osebi  (48-letnemu moškemu) v skladu z določili  Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost in je bil istega dne dopoldne priveden in izročen v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega  sodišča  v  Novi  Gorici zaradi suma storitve drugih kaznivih dejanj; po zaslišanju je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča zoper 48-letnega osumljenca odredili pripor v solkanskih zaporih.

Pri ogledu ukradenega osebnega avtomobila znamke Citroen Xsara so policisti v  notranjosti  vozila,  na tleh za zadnjim sedežem, našli tudi vrečko, v katerih je bilo več kosov nakita iz srebra (starejši uhani, zapestnica z vgraviranim  imenom, ogrlica....),  ki po ugotovitvah ajdovskih policistov izvirajo  iz  različnih  kaznivih dejanj. Omenjene predmete so policisti zasegli in jih ustrezno zavarovali.

Policisti v zvezi s tem pozivajo morebitne oškodovance, da se v zvezi s temi  predmeti oglasijo na Policijsko postajo Ajdovščina, Goriška cesta 16, 5270  Ajdovščina  (elektronski  naslov: pp_ajdovscina.pung@policija.si oz. telefonska  številka:  05/  365  72  00) in preverijo, če gre morebiti za njihovo  lastnino kot oškodovance teh kaznivih dejanj. Lahko pa se zglasijo na  svoji  policijski  postaji,  kamor bodo policisti Policijske postaje Ajdovščina dostavili fotografije ukradenih predmetov. Obstaja tudi možnost, da  posamezni občani doslej tovrstnih  premoženjskih  kaznivih  dejanj v preteklosti  sploh niso prijavili policiji, zato poziv velja tudi njim oziroma naj se tudi oni zglasijo na omenjeni policijski postaji, kjer si bodo lahko ogledali zasežene predmete. Če jih bodo prepoznali kot svojo lastnino, jim bodo predmeti tudi vrnjeni.

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon