Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rokometašice Mlinotesta do desete zmage v sezoni

V soboto so bile v 1. ženski rokometni ligi na sporedu prve tekme 13. kroga. Na domačem parketu so Mlinarke gostile ekipo Litije in jo premagale z 30:23, a imele pri tem kar precej težav v prvem polčasu. Ajdovske rokometašice tako še naprej ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice, ob desetih zmagah in enem remiju.

Prazne ajdovske Police so tokrat gostile rokometni spopad med ekipama Mlinotesta in Litije. Vloga favoritinj je pripadala domačim igralkam in to so na igrišču tudi dokazale. Mlada in neizkušena ekipa iz Litije ni bila dorasel tekmec domačinkam, med katerimi je blestela rekovalescentka po poškodbi, Nataša Janković Rustja, ki je dosegla osem zadetkov. Svoje je znova dodala tudi vratarka Aleksandra Petrukhina, ki je v vratih prispevala 13 obramb.

A tekma kljub vsemu ni bila tako lahka, kot bi morda sklepali po končnem rezultatu. Litijanke so se namreč zelo dobro upirale v prvem polčasu, vmes tudi vodile za tri zadetke (7:10) in se na odmor odpravile z le tremi zadetki zaostanka. Domačim je precej preglavic povzročala desnokrilna igralka Katjuša Ponebšek, v vratih pa je tekmo dobro začela Anita Izlakar. Mlinarke so tekmo na svoje mesto začele postavljati ob koncu prvega dela, ko jih je v vodstvo popeljala prav Janković Rustja.

Tudi v drugem delu je bila tekma dolgo časa dokaj enakovredna, gostujoče igralke so znale držati stik z domačinkami in šele v zadnjih petnajstih minutah začele popuščati. To so Ajdovke izkoristile in ko so se v 50. minuti odlepile na šest zadetkov pednosti je bilo končno jasno, da bo zmaga ostala doma. Tekmo so varno pripeljale do zaključnega sodniškega piska in se razveselile 10 zmage v sezoni. To je zaenkrat dovolj za 21 točk na lestvici, prvo mesto, ob gol razliki 326:233 in pet točk prednosti pred Novomeščankami na drugem mestu. Prav v Novem mestu pa bodo igralke Mlinotesta gostovale v prihodnjem krogu.

STATISTIKA

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon