Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pipistrel je kot prvi v zgodovini pridobil pravico do usposabljanja mehanikov za vzdrževanje certificiranih letal z električnim pogonom

Ajdovsko podjetje lahko sedaj usposablja tudi mehanike drugih organizacij za vzdrževanje in popravilo njihovega letala Velis Electro, ki je trenutno edino popolnoma električno certificirano letalo na svetu. Petdnevni tečaj je požel veliko zanimanja, zato je bil prvič organiziran že decembra 2020 in ponovno prejšnji teden. Številni posamezniki in organizacije so izrazili svoje zanimanje, zato so v bližnji prihodnosti predvidene tudi nadaljnje ponovitve.

Ajdovsko podjetje Pipistrel znova premika meje in obenem vzdržuje status enega najbolj inovativnih letalskih podjetij na svetu. Tokrat malce bolj na tleh in manj v zraku. V Ajdovščini je tako prvič v zgodovini potekal tečaj, s katerim so se mehaniki usposabljali za vzdrževanje in popravilo povsem električnega letala. »Organizacija tovrstnega seminarja je za Pipistrel velik dosežek in čast. Pot do tu je bila zelo dolga in je zahtevala sodelovanje številnih posameznikov in institucij. Na tej točki se Pipistrel zahvaljuje Evropski Agenciji za varnost v letalstvu (EASA) in Agenciji za Civilno letalstvo Slovenije (CAA) za pomoč in podporo.« so zapisali v Pipistrelu.

Zahvaljujejo se tudi celotnim ekipam podjetja Pipistrel d.o.o., ki je imetnik dovoljenja, in podjetja Pipistrel Vertical Solution, ki je sodelovalo v celotni fazi priprave priročnika in programa usposabljanja, za njihovo vestno notranje sodelovanje.

Pipistrel

»Ponosni in hvaležni smo za tako vestno ekipno delo, ki je že od nekdaj osnova za naš skupni uspeh!« so sklenili v Pipistrelu. Februarja je predviden nov tečaj vzdrževanja, če bo zanimanja dovolj, pa bodo tečaji redno organizirani vsak mesec.

Tudi sicer je bilo leto 2020 za Pipistrel uspešno leto, pravzaprav najboljše doslej. Skupni prihodki so znašali 32 milijonov evrov. Dobičkonosnost poslovanja so povečali za 37 odstotkov in leto zaključili s 4,5 milijona evrov čistega dobička in z osmimi novimi zaposlenimi. Letos nameravajo zaposliti 30 do 40 novih inženirjev v razvojnem delu, načrtujejo pa tudi nove naložbe, med njimi dokončanje hale v Italij in adaptacijo v Vipavi.

 

* Vir: Sierra5.net  & Primorske novice

* Fotografije: Pipistrel

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo

Kolofon