Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andreja Slokar znova zmagala v evropskem pokalu

Izjemna sezona Andreje Slokar se nadaljuje. Po tekmah Zlate lisice je ekipo pot vodila v švicarski Gstaad Saanenland, kjer sta bila na sporedu dva slaloma za evropski pokal. Včerajšnjega je končala na četrtem mestu, na današnjemu pa ji konkurenca ni bila kos. S tem je le še bolj utrdila vodstvo v skupnem seštevku evropskega pokala.

Ajdovska smučarka Andreja Slokar, ki je letošnje slovensko odkritje sezone, je dobila slalomsko preizkušnjo evropskega pokala v Gstaad Saanenlandu ter s tem okrepila svoje vodstvo v slalomskem seštevku tega tekmovanja. Včerajšnjo preizkušnjo v Gstaad Saanenlandu je končala na četrtem mestu, čeprav je bila po prvem teku celo v vodstvu, na koncu pa je zmagovalni oder zgrešila za devet stotink sekunde. Na današnji preizkušnji pa je bila drugič v tej zimi nepremagljiva.

Po prvi vožnji je bila Slokarjeva na petem mestu, a z majhnim zaostankom. V drugo pa se je vrstni red močno premešal, odlično smučanje pa je prikazala prav 23. letna Ajdovka in se zavihtela na najvišjo stopničko. Prvo zasledovalko, Italijanko Lato Dello Mea, je prehitela za pet stotink sekunde, sledile so Švedinja Emelie Wikstroem, Moa Bostroem Mussener in Sara Rask, šesta pa je bila čudežna deklica hrvaškega smučanja Zrinka Ljutić. Druga najboljša Slovenka Neja Dvornik je bila 25. (+2,12).

Fotografija: Jure Makovec

Slokarjeva, ki deluje v samostojni ekipi, v kateri ji pomagajo vodja Tomaž Bizjak, trener Boštjan Božič in serviser Igor Plešivčnik, je tako še povečala vodstvo v slalomskem seštevku evropskega pokala, znova pa je prva tudi v skupnem seštevku. Že v torek pa jo na Kronplatzu čaka veleslalomska tekma za svetovni pokal.

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon