Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke na domačih tleh daleč od presenečenja proti Krimovkam

Rokometašice Krima Mercatorja kot edina ekipa v 1. ženski rokometni ligi ostajajo pri popolnem izkupičku. Na derbiju z vrha lestvice, ki ga je bilo moč spremljati tudi preko TV zaslonov, so v Ajdovščini domači Mlinotest premagale z 18:31. V dresu Mlinark je bila najučinkovitejša Nuša Fegic, v gostujočem pa je Maja Svetik, vrnitev na ajdovski parket, kronala s štirimi zadetki.

Na ajdovskih Policah se je nocoj odvil težko pričakovani spopad med domačim Mlinotestom in Krimom Mercatorjem. Mnogi so se spraševali ali bo doslej še neporažena ajdovska ekipa vendarle malce ogrozila položaj serijskih prvakinj iz Ljubljane. Odgovor je ne. Še. Ljubljanske rokometašice so si hitro nabrale prednost, po petnajstih minutah igre so povedle za štiri zadetke in spravile domačo ekipo v težave. Z dobro in disciplinirano igro v obrambi so Mlinarke nekako držale priključek in ohranjale zaostanek okrog petih zadetkov, na odmor pa odšle z "znosnih" 6:12. Da v Ajdovščini zagotovo ne bo prišlo do presenečenja so Krimovke poskrbele v uvodu drugega dela. Rokometašice Mlinotesta kar 12 minut niso uspele najti poti do ljubljanske mreže, na nasprotni strani pa so Ljubljančanke dosegale lahke zadetke in povedle z varnih 9:23. Kljub vsemu se je tekma nadaljevala v visokem in dokaj enakovrednem boju, Ajdovke so v zaključku tekme dvignile svoj ritem in tekmo zaključile z 18:31.

IMG_7709

Krimovke so vsekakor korak pred konkurenco, a potrebno je poudariti, da so se Mlinarke z njimi skoraj enakovredno kosale v obrambi, jeziček na tehtnici je bila le bolj razpoložena vratarka Jovana Ristić. Precej drugačna slika je bila v napadalnih akcijah. Močna in visoka ljubljanska obrambna linija ni dovoljevala izpeljave izdelanih akcij domačih igralk, zato so si sledili številni streli in poskusi "na silo", ki so mnogokrat končali kot lahek plen vratarke ali pa stran od gola. Rezultat bi morda lahko bil malce "prijaznejši", če bi Mlinarke izkoristile tiste "zicerje", ki jih je proti takšnemu nasprotniku, na takšni tekmi, potrebno izkoristiti. Svojo kakovost je dokazala ajdovska organizatorka igre Nuša Fegic, ki je bila, pod budnim očesom trenerja Krimovk in selektorja slovenske reprezentance Uroša Bregarja, s šestimi zadetki prva strelka domačih. Vnašala je precej nemira v ljubljansko obrambo, a žal deležna premalo pomoči s strani soigralk. Na ajdovskem parketu smo lahko znova videli nekdanjo kapetanko Mlinotesta Majo Svetik, a tokrat v modrem dresu Krima Mercatorja. Domači ekipi je postregla s štirimi zadetki. 

IMG_7719

Z deseto zmago v sezoni se je ljubljanska ekipa Ajdovkam, ki so odigrale dve tekmi več, približala le na točko zaostanka.  

 

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : RK KRIM MERCATOR 18:31 (6:12) // Fegic 6, Leški 5 (4); Pletikosić 7 (5), Sercien Ugolin 6.  

Posnetek tekme:

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon