Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovsko Primorje se krepi v napadalnih vrstah

Predvideno je bilo, da se bo drugi del prvenstva v drugoligaški druščini začel 21. februarja, vendar je zdaj že jasno, da takšen scenarij ni več uresničljiv. Niti ni še znano, kako bodo nogometaši odigrali nadaljevanje prvenstva. Kljub vsemu je v pisarnah nogometnega klub Primorje živahno, saj sta v zadnjih dneh rdeče črne vrste v napadu okrepila kar dva mlada nogometaša.

Drugoligaški slovenski nogomet ostaja v strogi karanteni. Po poročanju Ekipe24 še vedno velja dogovor Delovne skupine 2. SNL, »da bo od takrat, ko se bodo drugoligaši lahko vrnili na treninge, do prve uradne tekme minilo pet tednov, ki jih bodo klubi izkoristili za dovolj kakovostne priprave«. 'Izračun' tako pravi, da bi se lahko boji za točke v primeru najboljšega scenarija začeli ob koncu tedna 13. in 14. marca. To bi se zgodilo v primeru, če bi vlada ta teden sprostila ukrepe do te mere, da bi v ponedeljek (8. februarja) 'padla' prepoved treningov. Kar zadeva 2. SNL, je zdaj že jasno, da se prvenstvo v zdajšnji obliki – 30 odigranih krogov v dvokrožnem sistemu – ne bo moglo zaključiti. Temu je pritrdila tudi delovna skupina, ki se je pred dnevi znova sestala, zdaj sta tako 'živa' še dva scenarija. Prvi je, da bi se odigrali še trije krogi in zaostala tekma Nafta – Rudar, nakar bi se po 15 odigranih krogih naredili liga za prvaka in liga za obstanek, drugi pa, da bi se po zaostali tekmi med Lendavčani in Velenjčani že po zgolj 12 krogih naredili liga za prvaka in za obstanek.

Če nogometaši še vedno mirujejo, pa je precej bolj delovno v klubskih pisarnah. Ajdovsko Primorje je imelo v jesenskem delu prvenstva precejšnje težave v napadu. Le osem doseženih golov je kajpak premalo za boljši točkovni izkupiček in s tem lepšo pozicijo na lestvici. Zato bosta v nadaljevanju prvenstva moštvu pomagala dva nova igralca. Rene Šolaja je 23-letni napadalec, ki je nogomet začel igrati v Kopru, članske izkušnje pa je nabiral še v Dekanih in Brdih. Jan Štrukelj pa je enaindvajsetletnik, ki se je do svojega štirinajstega leta kalil v nogometni šoli Primorja, nato pa prestopil v sosednjo Gorico. Štrukelj bo Ajdovcem poskušal dodati širino v napadu, ki je v prvem delu prvenstva ekipi ključno primanjkovala.  

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon