Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vlog: Zimski pohod na Čaven

Spet je petek in spet je čas za našo vlog objavo. Danes se podajamo v planinarske vode, natančneje na Čaven. Številni planinci so se tudi letos, tradicionalno na Kulturni praznik, odpravili proti zasneženi koči Antona Bavčerja, le da tokrat v neorganizirani verziji. A bilo je vseeno lepo, predvsem pa kulturno. Vabljeni k ogledu.

Kultura in planinstvo hodita z roko v roki na Čaven že dobrega četrt stoletja dokazuje Planinsko društvo Ajdovščina vsako leto na kulturni dan organizira zimski pohod na Čaven v spomin na največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Letos bi bil to že 26. zaporedni pohod, a je organiziran dogodek odnesla epidemija. Vseeno se je kar precej ljubiteljev hoje odpravilo na Čaven v lastni režiji in ob upoštevanju vseh varnostnih navodil NIJZ-ja. Kako je vse skupaj izgledalo pa si oglejte v spodnjem video posnetku.

Planinsko društvo Ajdovščina tudi sicer skrbi za zdravje. Vabijo vas, da stopite sami  ali »v mehurčku »  na njihove planinske poti. Krepitev telesne moči in lepa doživetja  med ajdovskimi planinci vas bodo  napolnjevala z energijo in optimizmom. Izbirajte med lažjim pohodništvom, planinstvom, kolesarjenjem in še mnogočem. Spremljajte jih na spletni strani, FB  in oglasni deski društva. Društvena pisarna je odprta ob sredah od 9 ure do 11 ure in ob četrtkih od 14 ure do 18 ure Članstvo v Planinskem društvu Ajdovščina zagotavlja vrsto ugodnosti pri  nakupih športne opreme, predvsem pa  zavarovanje članov,  krepitev zdravja in druženje veselih ljudi.

Posnetek si lahko ogledate tudi na TEJ POVEZAVI.

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavska dolina, #kultura, #vlog, #Čaven

Kolofon