Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke nadaljujejo v ritmu zmag

V soboto se je nadaljevalo tekmovanje v prvi ženski rokometni ligi. Na domačih tleh so ajdovske rokometašice gostile Velenjčanke in jih brez večjih težav premagale s 35:23. Igralne minute je odlično izkoristila mlada Nina Kovšca, ki je bila s sedmimi zadetki prva domačih.

Ajdovske rokometašice, varovake trenerja Jana Žbogarja, so brez večjih težav dosegle 12. zmago v sezoni in obdržale vodilno mesto na lestvici prvoligaškega prvenstva. V sedemnajstem krogu so na domačih Policah gostile ekipo Velenja, ki razigranim Ajdovkam ni bila kos. Že ob polčasu je bil rezultat 20:6, ob koncu srečanja pa se je na semaforju izpisalo 35:23.

Tekma je bila odločena že praktično v začetku srečanja, ko so po desetih minutah Mlinarke vodile s 6:1. Udarna postava Ajdovk je brez težav rešetala mrežo vratarke gostij, z organizirano igro v obrambi pa so domače punce povzročale obilo preglavic Velenjčankam v napadu. Vse do konca tekme se položaj na igrišču ni kaj prida spremenil.

Trener Žbogar je zato precej igralnih minut namenil mlajšim igralkam, ki so svojo priložnost odlično izkoristile. Lea Elena Vidmar je v drugem delu nabrala obilo izkušenj med vratnicama, v napadu pa se je razigrala 17-letna Nina Kovšca, ki je sedemkrat zadela mrežo nasprotnic in se tako okitila z nazivom najboljše strelke Mlinotesta. Najboljša strelka tekme je bila sicer Velenjčanka Nastja Ferenc, ki je z desnega krila devetkrat zadela mrežo. "Na začetku je bilo prisotno malo treme, saj smo igralke, ki imamo manjšo minutažo bile na parketu že v prvem polčasu. Veseli me, da sem odlično izkoristila svojo priložnost." je po tekmi dejala Nina Kovšca.

V prihodnjem krogu bodo rokometašice Mlinotesta  gostovale pri zadnjeuvrščenem Ptuju.
 

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon