Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andreja Slokar neuspešna v kvalifikacijah paralelnega veleslaloma

V italijanskem zimsko smučarskem središču Cortina D'Ampezzo v teh dneh poteka svetovno prvenstvo za alpske smučarje in smučarke. Danes sta na sporedu tekmi v paralelnem veleslamu, svoj krstni nastop na največjih tekmovanjih pa je vknjižila tudi Andreja Slokar. Žal se ji ni uspelo prebiti med šestnajsterico, ki bo nastopila v popoldanskih vožnjah na izpadanje.

Danes je v Cortini prvič v zgodovini posamična paralelna tekma za kolajne na svetovnem prvenstvu. Paralelna tekma je sicer disciplina, ki ima čisto svoje zakonitosti in na kateri tehnično znanje ni tako zelo pomembno kot npr v veleslalomu ali slalomu. Pomemben je predvsem štart in nato izbira prave tenike pri spopadanju z vraticami, pomemben podatek pa je tudi, da je proga postavljena "naravnost". Ta disciplina se v zadnjem času vse bolj uveljavlja na tekmah svetovnega pokala, danes pa bo premero doživela tudi na svetovnih prvenstvih.

Premiero na svetovnih prvenstvih pa je dopoldan doživela tudi 23. letna Ajdovka, Andreja Slokar, ki je bila med štirimi Slovenkami prijavljenimi za današnji nastop. Tekma se odvija tako, da so bile zjutraj najprej na sporedu kvalifikacije, in to po dve vožnji, po enkrat na tako imenovani modri in enkrat na rdeči progi. Najhitrejših 16 se je uvrstilo v popoldansko tekmo za kolajne, za razvrtitev pa se štejejo seštevki časov obeh kvalifikacijskih voženj. Slovenski alpski smučarki Meta Hrovat in Tina Robnik sta odlično nastopili v današnjih kvalifikacijah. Hrovatova je v skupnem seštevku kvalifikacij dosegla drugo mesto, Robnikova pa je bila tretja. Kvalifikacije je dobila Švicarka Wendy Holdener. Zaostanek Meta Hrovat na drugem mestu je znašal devet stotink sekunde, zaostanek Tine Robnik pa 26 stotink sekunde.

Prepočasni pa sta bili Neja Dvornik in Andreja Slokar. Slednja je z zaostankom 1,19 sekunde osvojila 24. mesto in tako končala današnji nastop. Nova priložnost, v njeni paradni disciplini slalom, jo čaka v soboto 20. februarja.

Začetek današnjih izločilnih bojev najboljše šestnajsterice bo ob 14.00, neposredni prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon