Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nogometaši Primorja pričeli s treningi

Članska zasedba nogometnega kluba Primorje iz Ajdovščine se je včeraj prvič, po dolgem času, zbrala na skupnem treningu, ki je potekal pod reflektorji na novi umetni travi na Policah. Trener Andrej Komac je pozdravil dvajset igralcev, ki bodo na voljo v drugem delu prvenstva.

Večina drugoligašev je včeraj opravila svoje prve treninge po več mesečni prekinitvi vseh tekmovanj. Druga slovenska nogometna liga bi se po prvotnem urniku morala začeti že s prihodnjim vikendom, a je to praktično nemogoče, saj je imela večina moštev za sabo le nekaj dni treningov, brez pravih priprav. Tekmovanje 2. SNL se bo najverjetneje nadaljevalo 21 marca. Do konca sezone bodo drugoligaši odigrali še 10 prvenstvenih tekem, od tega še tri iz jesenskega dela tekmovanja. Za tem se bo najboljših osem ekip pomerilo v boju za prvaka, preostalih osem pa v boju za obstanek. V to fazo tekmovanja se vse točke prenesejo iz rednega dela. Po omenjenem scenariju se bo liga zaključila 19. maja, ko bodo na sporedu tekme zadnjega kola.  

S treningi so nadaljevali tudi ajdovski nogometaši, ki so zadnjo tekmo odigrali 17. oktobra na Mestnem stadionu v Ajdovščini proti Radomljam. Trener Andrej Komac je na prvem treningu imel na voljo 20 igralcev, med njimi tudi štiri novince, vratarja Primoža Bužana ter igralce v polju Reneja Šolajo, Jan Štruklja in Luko Badžima.  

”Občutki po ponovnem skupnem snidenju na igrišču so res super. Končno smo spet tam, kjer sodimo. Verjamem, da smo vsi skupaj nestrpno čakali ta trenutek. Včeraj smo opravili prvi trening na novi umetni travi, ki je res zelo kvalitetna, veseli nas tudi prihod nekaterih novih igralcev. Pred nami so novi izzivi, upam samo, da nas korona ne bo zaustavila, da bomo vendarle končali prvenstvo ter zagotovili Ajdovščini obstanek v drugoligaški konkurenci”. je prvi trening za klubsko spletno stran pokomentiral Amel Džuzdanović.  

 

* Naslovna fotografija: NK Primorje      

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport

Kolofon