Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V ponedeljek in torek 13 novih Covid-19 okužb na Ajdovskem

Včeraj so v Sloveniji opravili 5115 PCR testov in potrdili 1097 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih PCR testov je bil 21,4 odstotka. V bolnišnicah so zdravili 648 covidnih bolnikov, med njimi jih je bilo 126 v intenzivni negi, 72 so jih odpustili v domačo oskrbo. Na Ajdovskem je bilo odkritih šest okužb, dan prej pa sedem.

Včeraj so opravili tudi 19.962 hitrih antigenskih testov, pozitivne izvide katerih od sobote preverjajo še s PCR testi. Še naprej popušča pritisk na bolnišnice, kjer so včeraj zdravili 43 covidnih bolnikov manj kot dan prej. En bolnik manj pa je bil v enotah intenzivne terapije. Sedemdnevno povprečje okužb znaša 838, kar je 41 manj kot dan prej, tako da so še vedno izpolnjeni pogoji za oranžno fazo ukrepov, ki veljajo v državi.

Med občinami po številu okužb močno izstopa Koper, kjer so včeraj potrdili 66 novih okužb. V primorskih občinah so nove okužbe potrdili še v Piranu 17, v Novi Gorici 14, Izoli 13, Postojni 11, Ilirski Bistrici 10, v občinah Pivka in Šempeter-Vrtojba 7, v občinah Ajdovščina, Sežana in Hrpelje-Kozina 6, v Brdih, Kanalu, Divači in Ankaranu 4, v občini Renče-Vogrsko 3, v Idriji 2, v Tolminu, Kobaridu in Cerknem pa 1.

V Ajdovščini, v prostorih Mladinskega kulturnega centra, bo testiranje na voljo v četrtek in petek med 6.30 in 12. uro. 

 

* Naslovna fotografija: Freepik

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon