Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dobrodošle novosti v Podkraju in Malovšah

Za boljšo in lepšo kvaliteto življenja na vasi bodo poskrbeli v Podkraju in Malovšah. Prvim se obeta prenove strehe na tamkajšnjem krajevnem domu, v dolini pa bodo zagotovo veseli urejenega parkirišča in prostora za druženje. Dela naj bi bila končana do poletja.

Objekt Krajevne skupnosti Podkraj bo kmalu bogatejši za novo streho, ki je trenutno v zares klaverem stanju. A  še pred poletjem bo v celoti prenovljena. Občina je za potrebne krajevne skupnosti odkupila tudi spodnje prostore doma krajanov, ki bodo v prihodnje prenovljeni, namenjeni druženju in delovanju krajevne skupnosti. Pritlični del bo imel obenem prilagojene sanitarije in dostop za gibalno ovirane ter prostor, ki bo namenjen delovanju krajevne skupnosti. A še prej je v načrtu zamenjava dotrajane strehe, ki je potrebna celovite prenove.  Objekt ima še salonitno staro kritino, ki mestoma zamaka, zato bo v celoti zamenjana strešna konstrukcija. Izvedba investicije je predvidena že v prihodnjih mesecih, zaključena pa bo še pred poletjem.

Malovše<br />
Fotografija: Občina Ajdovščina

V Malovšah, na koncu vasi, tik nad pokopališčem, pa bo urejeno parkirišče s prostorom za druženje krajanov, ki bo služilo tudi kot izhodišče pohodniških poti na pobočju Čavna. Urejalo se bo okoli 60 metrov dolgo in okoli 6 metrov široko območje. Nastalo bo parkirišče s 14 parkirnimi mesti, ob njem pa bo tlakovan prostor za druženje z mizami in klopmi ter pitnikom. Voda bo v pitnik speljana z bližnjega lokalnega zajetja. Če ne bo zapletov, bo območje dokončno urejeno do poletja. Ocenjena vrednost naložbe je 60.000 evrov, sredstva so rezervirana v občinskem proračunu. Urejeno območje bo domačinom služilo kot prostor za druženje, hkrati pa je to odlično izhodišče za pohodnike.

 

* Vir in fotografije: Občina Ajdovščina

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon