Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V najstarejšem mestu v Sloveniji nova zmaga ajdovskih rokometašic

Nadaljevalo se je rokometno prvenstvo za dekleta, odigran je bil 18. krog. Ajdovke so v soboto gostovale na Ptuju in zabeležile trinajsto zmago v sezoni in se še bolj učvrstile na drugem mestu lestvice. Pred njimi je le zasedba ljubljanskega Krima. Prvo ime srečanja v najstarejšem slovenskem mestu je bila Dominika Mrmolja, ki je enajstkrat premagala domačo vratarko.

Sobota je prinesla najdaljše gostovanje ajdovskega kluba v sezoni. Punce s trenerjem Janom Žbogarjem so odpotovale čisto na drugi konec Slovenije, na tekmo s trenutno zadnjeuvrščeno ekipo na lestvici, ekipo Ptuja. Pričakovati je bilo, da bodo nove točke zlahka prišle na račun Ajdovk, a ni bilo čisto tako. Domače igralke so nudile žilav odpor in se dostojno upirale favoriziranim tekmicam. Končni izid je bil 23:27, ob polčasu so Ajdovke vodile z 11:15.

Tekma se je pričela dokaj raztrgano, v tretji minuti so Ptujčanke povedle z 1:0, nato pa so niti igre v svoje roke prevzele Ajdovke in se kmalu odlepile na dva zadetka prednosti. A nadaljevanje ni bilo več tako gladko, saj so domačinke uspele držati korak in predvsem vratarki Mlinotesta Aleksandri Petrukhini gre zahvala, da tekma ni bila še bolj izenačena. Že v prvem polčasu se je razigrala tudi Dominika Mrmolja, ki je mrežo Ptujčank zadela kar šestkrat.

Tudi v drugem delu je bila slika precej podobna. Mlinarke so uspešno držale razliko treh, štirih golov prednosti, Ptujčanke pa so z borbeno predstavo skrbele, da je bila tekma zanimiva skoraj do zadnjega sodniškega žvižga. Šele zadetek Urše Zelnik, štiri minute pred koncem tekme, je dokončno odločil srečanje v ajdovsko korist, saj je takrat razlika narasla na varne štiri zadetke, zasluge pa gredo tudi vratarki Anji Bratina, ki ji je v ključnih trenutkih uspelo obraniti dve sedemmetrovki. Kot rečeno je v ajdovskih vrstah blestela Dominika Mrmolja, ki je bila pri strelih na gol uspešna enajstkrat, šestkrat pa je to uspelo Urši Zelnik. "Gostovanja so vedno težka. Moramo priznati oziroma se zahvaliti ekipi Ptuja za dobro tekmo. Kar pošteno smo se morale truditi in na koncu vesele nesemo dve točki domov. Optimistično zremo naprej." je po tekmi dejala prva strelka Ajdovk.

Punce bodo spet na delu že v sredo, 24. februarja, ko bo na Policah derbi proti rokometašicam Celja. Tekma bo seveda zaprta za javnost.

Statistika tekme

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon