Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V prihodnjih dneh nadaljevanje prenove skate parka v Ajdovščini

Vsak čas bodo znova zahrumeli gradbeni stroji v ajdovskih Palah. Začela se bo druga faza prenove tamkajšnjega skate parka, ki naj bi bila po napovedih končana do začetka meseca maja. Skate park bo sodobno zasnovan, primeren za začetnike in izkušene uporabnike. Dela bodo potekala pod budnim očesom Zavoda Alianse.

Pred dvema letoma je ajdovska občina, na pobudo mladih, pričela z obnovo takrat dotrajanega skate parka v Ajdovščini. Sprva so Pale dobile novo rampo, hitrejše nadaljevanje ureditve parka pa je malce zaustavila epidemija koronavirusa. No, časi so vendarle malce boljši in kmalu bodo ajdovski "skaterji" precej na boljšem.

Skate park Ajdovščina

Idejno zasnovo Zavoda Alianse, ki je specializiran za urejanje rolkarskih, snežnih, MTB in koloparkov, bodo v Ajdovščini dokončali do začetka meseca maja, saj naj bi se dela pričela že v tem tednu. Malce pa bo odvisno tudi od vremenskih razmer. Poligon bodo gradili s tehniko vlivanja betona na kraju samem, med seboj povezani betonski elementi pa bodo razdeljeni v več sekcij. Poligon bo po dokončanju del primeren tudi za organizacijo manjših tekmovanj, predvsem pa je njegov namen otroke in mladostnike odtegniti od elektronskih naprav in jih pritegniti v naravo, na svež zrak in k fizični aktivnosti.

Skate park v Palah bo vsaj v začetku upravljala občina Ajdovčina, ki bo za drugi del prenove namenila 70.000 eur.

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon