Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na Ajdovskem iz prometa izločili hujša kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj so imeli policisti na Ajdovskem znova precej dela. Obravnavali so vlom v stanovanjsko hišo v Ajdovščini, v razmaku nekaj minut pa so med kontrolo prometa, naleteli na dva hujša kršitelja cestnoprometnih predpisov. Obravnavali so tudi prometno nesrečo na Rebrnicah, ki se je na srečo končala brez hujših posledic.

Včeraj, 24. februarja pozno popoldne, so policisti PP Ajdovščina obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v  Ajdovščini. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v obdobju zadnjih dveh tednov s pomočjo neznanega predmeta vlomil spodnja vrtna vrata. Storilec iz notranjosti objekta ni ničesar odvzel. O  kaznivem dejanju je Policija obvestila pristojne pravosodne organe.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 24. februarja nekaj pred 13. uro, na cesti med naseljem Kožmani in Dolgo Poljano (Občina Ajdovščina) ustavili 20–letnega voznika neregistriranega   osebnega avtomobila znamke Alfa Romeo in v nadaljevanju postopka ugotovili, da so bile na vozilu nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo omenjenemu vozilu.  Prav tako je bilo ugotovljeno, da mlajši voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Prometni policisti so mu vozilo zasegli, kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Včeraj, 24. februarja ob 12.51 uri, so prometni policisti med naseljem Kožmani in Dolgo Poljano na Ajdovskem ustavili 26–letnega voznika osebnega avtomobila znamke Audi in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je voznik odklonil. Prav tako je omenjeni voznik odločno odklonil odrejen strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Poleg  tega je bilo tudi ugotovljeno, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu sta bili nameščeni dve različni registrski  tablici, ki  pripadata drugim vozilom. Policisti so mu obe registrski  tablici in osebno vozilo zasegli. Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bodo prometni policisti podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Policisti PP Ajdovščina pa ga bodo kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Zatajitev (registrske tablice).

Včeraj,  24. februarja ob 17.39 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I.kategorije na hitri cesti H4 na Rebrnicah (v smeri Vipave) in v kateri sta bila udeležena dve voznika osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da se je prometna nesreča zgodila zaradi prekratke varnostne razdalje 29–letnega  voznika, državljana Hrvaške, ki je z vozilom trčil v zadnji del drugega osebnega avtomobila, ki ga je vozil 37–letni voznik. Nihče od udeležencev  nezgode ni bil poškodovan. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so 29-letnemu hrvaškemu vozniku zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izrekli globo.

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon