Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Izjemna predstava Mlinark v derbiju proti Celjankam

Sredin večerni termin je na ajdovskih Policah postregel z rokometnim derbijem med domačim Mlinotestom in ekipo ŽRK Z’dežele Celje. Ajdovke so prikazale najboljšo predstavo v sezoni in dobesedno odpihnile Celjanke z igrišča. Za končnih 34:21 je največ golov prispevala Dominika Mrmolja. Z novo zmago so se ajdovske rokometašice še čvrsteje usidrale na drugem mestu prvoligaške lestvice.

V derbiju 19. kroga med Mlinotestom in ŽRK Z’dežele so Ajdovke z najboljšo predstavo sezone na Policah ugnale Celjanke. Le te so držale stik z domačinkami do polovice prvega polčasa. Nato so Ajdovke dale v višjo predstavo ter z agresivno obrambo povsem onemogočile igralke Z’dežele. Mlinarke so od 20. minute do konca prvega polčasa napravile delni izid (7:3).

153210815_3878616448861698_1349129976375087358_o

Z odlično igro so Ajdovke nadaljevale tudi v drugem polčasu. V napadu je ”padalo” z vseh strani. Izjemno je bila razpoložena desna stran napada z Mirjeto Bytyqi, Dominiko Mrmolja in Natašo Janković Rustja. Skupno so zatresle 17 golov. Napad sta fantastično organizirali Veronika Leški (5 zadetkov) in kapetanka Nuša Fegic (4 zadetki). Svoje delo sta odlično opravili obe vratarki. Aleksandra Petrukhina je zbrala 10 obramb, Anja Bratina pa v zadnjih 15 minutah kar šest, od tega eno sedemmetrovko. Priložnost za igro so dobile tudi ostale igralke, ki imajo sicer manjšo minutažo. "Vesele smo, da smo danes prikazale eno boljših predstav v zadnjem času. Dobro je, da so naše glavne igralke naredile veliko razliko, zato je bilo v nadaljevanju mlajšim igralkam in pa tistim, ki imamo manjšo minutažo lažje." je po odlični predstavi misli strnila vratarka Anja Bratina.

mlinarke-94-2048x1367

Mlinarke so v končnici nadzorovale potek srečanja in se tako po 60. minutah veselile 14. zmage v sezoni. V naslednjem krogu bo na sporedu t.i ”primorski derbi” med Koprom in Mlinotestom. Srečanje se bo odigralo na Obali v soboto, 27. februarja.

 

* Vir: ŽRK Mlinotest

* Fotografije: Robert Ferjančič

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon