Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Obalno-kraška regija znova obarvana v rdeče

Včeraj so v Sloveniji opravili 4565 PCR testov in potrdili 852 okužb z novim koronavirusom, je vlada sporočila na Twitterju. V bolnišnicah se zdravi 546 covidnih bolnikov, enako kot dan prej. Na Ajdovskem so v zadnjem tednu dni potrdili 53 novih okužb, s čimer se sicer uvrščamo med rdeče obarvane občine, kljub vsemu pa se stanje v Goriški statistični regiji, izboljšuje. Od sobote dalje bo najverjetneje onemogočeno vstopanje v Obalno-kraško regijo.

Vlada Republike Slovenije je zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v Obalno-kraški regiji, zaostrila ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa v tej regiji tudi pri začasni omejitvi gibanja. Najverjetneje bo onemogočeno vstopanje in zapuščanje obalno-kraške regije, zato naj konec tedna ljudje ne načrtujejo obiskov te regije, je povedal namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak. Kot je je pojasnil državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc spremembe stopijo v veljavo v soboto in veljajo do 5. marca.

V obalno-kraški regiji so včeraj potrdili 78 novih okužb, kar je skoraj pol manj kot dan predtem, je razbrati iz podatkov NIJZ. V Sežani je bilo včeraj 7, v Komnu pa nobene nove okužbe. Približno enako oziroma sedem novih okužb manj pa so včeraj potrdili v goriški statistični regiji, 54. Največ ponovno v Novi Gorici, 18, v Ajdovščini 9 in v Idriji 6. Po 4 nove okužbe so potrdili še v občinah Šempeter-Vrtojba in Miren-Kostanjevica, po 3 pa v Brdih, Vipavi in Cerknem. Po en nov primer imajo še v kanalski in tolminski občini, medtem ko v Kobaridu in Bovcu včeraj ni bilo novih potrjenih okužb. Po podatkih NIJZ je Obalno-kraška regija glede na 14 dnevno število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev na vrhu, pojavnost znaša 834, Goriška pa je pri repu s pojavnostjo 432.

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon