Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Luka Štor znova zadel v dresu Dynama iz Dresdna

Za mladim nogometašem iz Velikih Žabelj so zahtevni časi. Pred dobrim letom je odšel v Nemčijo, k Dynamu iz Dresdna, se med zimskim premorom vrnil k Aluminiju kot posojen nogometaš, aktualno sezono pa znova začel v Nemčiji. A poškodba in okužba z koronavirusom sta mu precej ponagajali pri dokazovanju na tujem, sedaj pa je končno ujel pravo formo in se prvič letos vpisal med strelce.

Dynamo iz Dresdna je včeraj na domačem stadionu gostil Inglostadt. Šlo je za dvoboj dveh ekip, ki se trenutno nahajata v vrhu nemške tretjeligaške konkurence. Dresden je tekmo dobil z rezultatom 4:0 in povečal prednost na lestvici pred najbližjimi zasledovalci na 6 točk. Luka Štor je je tekmo začel na klopi za rezervne nogometaše. V igro je vstopil v 72. minuti, ko je njegovo moštvo že vodilo s 3:0. Vseeno pa je precej poživil igro in s svojim golom v 92. minuti postavil končni rezultat 4:0. Zanj je to drugi zadetek, ki ga je dosegel v dresu nemškega tretjeligaša, ki je na dobri poti da se vrne v 2. Bundesligo.

Zadetek pa je pomemben tudi v luči bližajočega se Evropskega nogometnega prvenstava za igralce do 23. let. Štor je na širšem spisku kandidatov selektorja Mileta Ačimovića in z dobrimi igrami si bo zagotovo prislužil nastop na prvenstvu, ki ga bo prvič v zgodovini gostila Slovenija.

Zadetek Luke Štora si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

 

* Naslovna fotografija: Dynamo Dresden

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon