Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Primorski derbi po pričakovanjih dobile ajdovske rokometašice

Nadaljevalo se je rokometno prvenstvo za dekleta. V edini tekmi 20. kroga sta se na Obali pomerila domači Žurd Koper in ajdovski Mlinotest. Kot je bilo pričakovati so nove tri točke vknjižile Mlinarke, ki so bile boljše z 18:28. Preostale štiri tekme so prestavljene zaradi sodelovanja rokometašic Trga ABC Izole in Velenja na pripravah ženske mladinske reprezentance, Litijankam jo je zagodla okužba s koronavirusom, Krim Mercator pa se na začetek končnice v Ligi prvakinj pripravlja v tujini.

V šolski dvorani v Kopru so Mlinarke upravičile vlogo favorita in zabeležile novo, že 15. zmago v sezoni. Ajdovke so v prvem polčasu odigrale rezervirano in si šele v zadnjih desetih minutah priborile 3 zadetke prednosti.

Vrag je odnesel šalo takoj na začetku drugega dela. Obrambna različica 6-0 je pričela igrati na najvišjih obratih in dovolila prvi gol Kopru šele po desetih minutah igre. V tem delu so bile strelsko najbolj razpoložene Janković Rustja, Bytyqi in Zelnik. Trener Jan Žbogar je priložnost za igro ponudil vsem igralkam, ki so bile v kadru za srečanje. Na koncu sta bili najboljši strelki kapetanka Nuša Fegic in že prej omenjena Urša Zelnik, ki sta dosegli po šest zadetkov. "Po slabšem začetku, po prvih petnajstih minutah borbe smo se zbrale v obrambi, močno stopile skupaj in povedle za nekaj golov. V drugem polčasu, smo nato z dobro realizacijo in trdno obrambo pripeljale tekmo mirno do konca." je tekmo pokomentirala Mirjeta Bytyqi.

Mlinotest bi moral v naslednjem tednu odigrati derbi proti Krimu, vendar je zaradi nastopa Ljubljančank v izločilnih dvobojih Lige prvakov, tekma prestavljena v drugo polovico meseca marca.

STATISTIKA

 

* Vir in fotografija: ŽRK Mlinotest

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon