Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kmalu začetek gradnje mostu čez Lokavšček

Že prav kmalu se bo v Ajdovščini pričela nadaljnja faza gradnje mostu čez Lokavšček, ki bo čez čas celovito zaokrožena še s 360 metri povezovalne cesto od Lokavške ceste proti Policam. V pripravi je razpis za izbiro izvajalca, dela pa naj bi bila zaključena v roku leta dni.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina izgradnja mostu čez Lokavšček predstavlja prvo fazo ureditve povezovalne ceste med Lokavško cesto in Vilharjevo ulico. Temelji in oporniki mostu so bili postavljeni že leta 2015, potrebno je izvesti še ločno konstrukcijo. Načrtovana investicija se bo pričela v pomladnih mesecih, zaključena bo v letošnjem letu.

V prihodnjem letu se bo na most navezala še cesta, ki bo razbremenila prometno nadvse obremenjeno ulico Quiliano. Omogočila pa bo boljšo prometno povezavo tako s Športnim centrom Police kot tudi šolskim okolišem. Še pred cesto pa bo območje od bivše tovarne Lipa do Gradišč dobilo skoraj 18 metrov dolg most, ki bo z dovršeno podobo, kamnitimi stebri in skladno ograjo oplemenitil tamkajšnje območje. V prihodnje se bo na most navezala še 360 metrov dolga povezovalna cesta, ki bo vključevala tudi vso ostalo infrastrukturo – pločnik, kolesarsko stezo in javno razsvetljavo.

 

* Vir in fotografija: Občina Ajdovščina

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon