Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rally Vipavska dolina se prestavlja na kasnejši termin

Epidemiološke razmere še naprej ne omogočajo organizacije večjih dogodkov, že potrjeni datumi pa se znova premikajo v prihodnost. Podobno usodo deli tudi tradicionalni reli po Vipavski dolini, ki bi se moral zgoditi v začetku aprila, a je sedaj že jasno, da ga takrat ne bo. Organizatorji pa upajo, da bodo imeli več sreče z novim, kasnejšim datumom.

Koronavirus je popolnoma prekrižal letošnje organizatorjem največjega športnega spektakla v Vipavski dolini. Tradicionalni Rally Vipavska dolina, ki se je že lansko leto moral umakniti epidemiološkim razmeram, se tudi v letošnjem letu prestavlja. Reli, načrtovan 9. - 10. aprila, ima tako nov datum, to je 25. - 26. junij 2021.

Organizatorji, AK Ajdovščina Motoršport, so znova čakali do zadnjega trenutka, vendar se situacija s koronavirusom žal ni izboljšala. Po tehtnem premisleku so se odločili, da bodo poskušali s poletnim terminom. Glede na obseg dogodka, je težko zagotoviti pogoje za varno izvedbo oziroma za izvedbo po predpisih, ki jih narekuje naša država. Organizatorji si seveda želijo, da bi tako tekmovalci kot tudi navijači doživeli pravi utrip relija po Vipavski dolini.

Držimo pesti, da se bo slika okrog novega koronavirusa vendarle toliko izboljšala, da bo v poletnem času vendarle znova zahrumeli reli dirkalniki v naši občini.

 

* Naslovna fotografija: Klavdij Blažko

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon