Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na Ajdovskem doslej cepljenih okrog 800 oseb

V ponedeljek so v Sloveniji ob 4487 PCR testih potrdili 729 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 16,2 odstotka. V občinah Ajdovščina in Vipava je bilo skupaj potrjenih 18 novih okužb, ki so sicer kar precej razpršene. Prihaja tudi do manjših težav v šolskem sistemu. Skupno je bilo doslej na našem območju cepljenih okrog 800 oseb.

Število novih okužb s covid-19 je, po podatkih NIJZ, v zadnjih dneh spet malce poraslo, predvsem v obalno-kraški in tudi goriški regiji. V goriški statistični regiji se po nedeljskih 7, v ponrdeljek potrdili 43 novih okužb s covid-19. Največ, 13 na Ajdovskem, v Novi Gorici 11, več primerov so zabeležili še v vipavski, 5 in šempetrsko-vrtojbenski, 3. Goriška po 7 dnevnem povprečnem številu novih okužb, ki znaša skoraj 41, ostaja v oranžnem območju.

Na spletni strani covid-19 Sledilnika lahko razberemo, da je trenutno spremenjen potek šolanja in predšolske vzgoje v sedmih šolah in vrtcih občin Ajdovščina in Vipava  Po besedah direktorja Zdravstvenega doma Ajdovščina, Egona Stoparja, na testiranjih šolnikov sicer ni bilo zaznanega večjega števila okužb.

Vlada je v ponedeljek sprejela posodobljeno Nacionalno strategijo cepljenja proti COVID-19, ki med drugim bolj podrobno opredeljuje prednostne skupine za cepljenje. Precepljenost splošne populacije se znotraj goriške regije nekoliko razlikuje, starost pa se na seznamu prijavljenih povsod spušča. Na Ajdovskem so doslej proti covidu-19 cepili že velik del občanov nad 75 let, skupno okrog 800 oseb. 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon