Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pet Mlinark vključenih v reprezentančne akcije

V mesecu marcu so na sporedu tri rokometne reprezentančne akcije v različnih kategorijah. Ajdovski Mlinotest bo v kadetski, mladinski in članski reprezentanci zastopan s kar petimi Mlinarkami. Še en dokaz več, da ajdovski klub v slovenskem prostoru deluje na visokih obratih, predvsem pa kvalitetno.

Članice bodo v obdobju med 15. in 18. marcem opravile krajše priprave v Stožicah ter odigrala dve tekmi z reprezentanco Nizozemske v gosteh. Na seznamu selektorja Uroša Bregarja sta se znašli kapetanka Nuša Fegic in krožna napadalka Teja Ferfolja. Na spisku seveda najdemo tudi nekdanjo Mlinarko Majo Svetik, sicer članico Krima.

To poletje pa čaka slovenske kadetinje in mladinke nastop na evropskem prvenstvu. Temu primerno bo opravljenih več pripravljalnih akcij. Najboljše rokometašice do 19 let bodo med 8. in 18. julijem gostovale v Celju, ki bo tako znova gostilo evropsko elito v mlajših starostnih selekcijah. Slovenija je kot gostiteljica tekmovanja imela možnost, da sama izbere skupino prvega dela tekmovanja. Pod dirigentsko palico Gašperja Kovača bo barve Slovenije zastopala Nina Kovšca.

Nina Kovšca

Veliko tekmovanje čaka tudi kadetinje, ki se bodo med evropsko elito predstavile med 5. in 15. avgustom v Podgorici. Žreb pred turnirjem v črnogorski prestolnici slovenskim dekletom do 17 let ni bil pretirano naklonjen, saj jih je v prvem delu posadil v skupino B, kjer se nahajajo še Švedinje, Rusinje in Hrvatice. Med vabljenimi igralkami sta Nena Černigoj in Ema Grmek, strokovnemu štabu pa se je v vlogi tehničnega vodje ekipe pridružil Deni Stibilj.

 

* Vir in fotografije: ŽRK Mlinotest

 

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon