Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nov veleslalomski mejnik Andreje Slokar v Jasni

Petra Vlhova je zmagovalka zadnjega ženskega veleslaloma pred finalom sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. V Jasni na Slovaškem je v finalu nadoknadila zaostanek iz prve vožnje. Druga je bila Novozelandka Alice Robinson, tretja Američanka Mikaela Shiffrin. Tina Robnik, Ana Bucik in Andreja Slokar so tekmo končale v prvi petnajsterici in poskrbele za lep ekipni uspeh slovenske reprezentance.

Slovakinja je petič slavila v veleslalomu za v svetovnem pokalu in ostala v boju za veliki kristalni globus. Lara Gut (danes deveta) ima še 36 točk prednosti. Z najboljšim časom finala je na drugo mesto skočila Novozelandka Alice Robinson (+0,16), tretja pa je bila Mikaela Shiffrin, vodilna po prvi vožnji. Marta Bassino si je s četrtim mestom pred finalom v Lenzerheideju že zagotovila veleslalomski globus.

Znova pa lahko poročamo o odličnem nastopu Andreje Slokar, ki iz tekme v tekmo postavlja nove mejnike. Tokrat ji je četrtič v karieri uspelo prismučati do točk svetovnega pokala, čeprav je bil to njen šele četrti štart na veleslalomski tekmi najvišjega ranga. Kljub visoki štartni številki 49, si je z 20. mestom zagotovila dobro izhodišče za napad na drugi progi. In tako kot smo od nje že vajeni je v drugo znova prikazala še boljšo vožnjo in se povzpela vse do 15. mesta, kar je seveda njena najboljša veleslalomska uvrstitev v karieri. Skupno je v tej sezoni doslej osvojila 65 točk. V drugi vožnji je za štiri stotinke ugnala tudi Shifrinovo. "Lep rezultat, sploh zato, ker je to moja slabša disciplina. Na začetku sezone sploh nisem pričakovala, da bom osvojila kakšno točko v veleslalomu. Škoda, ker je zame že konec veleslaloma v svetovnem pokalu.' je za RTV Slovenija svoj nastop pokomentirala 23. letna Ajdovka.

Slovenke so sicer ekipno telo solidno nastopile, prvič v sezoni so bile tri med petnajsterico, in to brez poškodovane Mete Hrovat. Ana Bucik je bila 12., Tina Robnik 13., Andreja Slokar pa kot rečeno 15. Za Novogoričankovo Bucikovo je to obenem najboljši veleslalomski rezultat v karieri, z njim pa si je zagotovila tudi nastop na finalu v Švici.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon