Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na cesti med Lokavcem in Predmejo peška podlegla poškodbam

Žal moramo znova poročati o tragični nesreči. Na regionalni cesti med Lokavcem in Predmejo, pri tunelih, je voznik kombiniranega vozila okoli 15. ure trčil v peško, ki je hodila ob robu vozišča. Peška je nato nesrečno zdrsnila v prepad pod cesto, kljub hitremu posredovanju reševalcev pa žal podlegla poškodbam. To je že druga žrtev med pešci na ajdovskih cestah v zadnjem mesecu.

Tragična nesreča se je zgodila nekaj minut pred 15. uro, ko je 45-letni voznik kombija vozil iz Ajdovščine proti Predmeji in takoj za prvim predorom naletel na skupino pešcev. Med umikanjem vozilu, ki je prišlo nasproti, je enega izmed njih zadel, 51-letna peška je ob tem nesrečno padla po zelo strmem pobočju okoli 100 metrov v globino. Kljub hitri pomoči udeležencev nesreče in reševalcev GRS Tolmin je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče.

Voznik kombija je bi bil doma z Ajdovskega, 51-letnica pa z Goriškega.

Policija okoliščine prometne nesreče še preiskuje, zato bo več znanega v ponedeljek. O nesreči pa je že obvestila dežurnega preiskovalnega sodnika in državno tožilstvo v Novi Gorici.

To je na Severnoprimorskem v letošnjem letu druga prometna nesreča s smrtnim izidom, oba umrla sta bila v njej udeležena kot pešca.

Lokalne Ajdovščina
Kolofon