Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini in Vipavi hitro testiranje na več lokacijah

Zaradi boljše in lažje organizacije bo Uprava RS za zaščito in reševanje v tednu med 8. in 14. marcem, v Ajdovščini in Vipavi, izvajala hitro testiranje na več lokacijah. Poleg že obstoječega hitrega testiranja, ki ga izvaja Zdravstveni dom Ajdovščina v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih, bo v četrtek, petek in soboto mogoče test opraviti na še dodatnih mestih.

Z namenom preventivnega preprečevanja širjenja virusa in zgodnjega odkrivanja okužb sta štaba Civilne zaščite občin Ajdovščina in Vipava na državni štab naslovila prošnjo po dodatnih hitrih testih za zagotavljanje čim večjega testiranja. Dodatno testiranje bo namenjeno predvsem domačim podjetjem, ki se soočajo s težavami pri organizaciji testiranja svojih zaposlenih. Testiranje, ki ga bodo na našem območju izvajale državne enote Civilne zaščite, bo potekalo v navedenih terminih na štirih lokacijah:

-         v četrtek, 11. 3. 2021 od 11. do 16. ure v industrijski coni pod Batujami

-        v petek, 12. 3. 2021 od 10. do 17. ure za Gasilskim domom v Ajdovščini (parkirišče Fructal)

-         v soboto, 13. 3. 2021 od 9. do 12. ure pred PGD Col na Colu

-         v soboto, 13. 3. 2021 od 13. do 17. ure v prostorih PGD Vipava v Vipavi

V četrtek in petek je dodatno hitro testiranje namenjeno zaposlenim v domačih podjetjih. Zaradi lažjega organiziranja naprošajo vsa zainteresirana podjetja, da do srede, 10. 3. 2021, na elektronski naslov: cz@ajdovscina.si sporočite število zaposlenih, ki se bodo udeležili testiranja. Na podlagi poslanih podatkov bo oblikovan razpored testiranj, o katerem boste obveščeni po elektronski pošti. V soboto je testiranje namenjeno splošni populaciji in predhodno naročanje ni potrebno.

Zdravstveni dom Ajdovščina pa bo v tednu, od ponedeljka, 8. 3. 2021 do 12. 3. 2021 izvajal hitro testiranje na isti lokaciji torej v Baru Hiša mladih v Ajdovščini. Testiranje bo potekalo na malce drugačen način, kot smo ga bili vajeni doslej. V ponedeljek in v četrtek bo testiranje razdeljeno na dva dela – posebej za gospodarstvo in posebej za splošno populacijo. Več na tej povezavi.

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon