Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Roke ustvarjajo dan za dnem nove in nove izdelke

Številnim razstavam, ki si jih je te dni moč ogledati v umetniških galerijah na Ajdovskem, se je v prejšnjem tednu pridružila tudi fotografska razstava z naslovom Roke. Pripravili so jo člani fotografske skupini Društva upokojencev Ajdovščina, Primorski škljoc, na ogled pa je do 26. marca, v avli prostorov Ljudske univerze v Ajdovščini. Vabljeni.

Roke ustvarjajo dan za dnem nove in nove izdelke. Ne mine dan, kaj dan ura, da ne bi nekaj delali z rokami. Toliko del bi lahko našteli, da bi bila knjiga o ročnih delih in delih z rokami nasploh, zajetna in obsežna.

V fotografski skupini Društva upokojencev Ajdovščina, Primorski šljoc, soo kot vsako leto premlevali o novi temi, ki jo še niso predstavili in bi bila zanimiva za nas in za obiskovalce njihovih razstav. Pogovori so potekali po ZOOM aplikaciji, kot je postalo že skoraj normalno. Navdih so dobili že s sodelovanjem na foto natečaju Z ROČNIMI DELI SI KRAJŠAMO ČAS, ki ga je organizirala Komisija za tehnično kulturo ZDUS. Vzpodbudila je zanimanje in na koncu je postala zanimiva.

Razstava Roke

Osredotočili so se predvsem na roke. Razstava nosi naslov ROKE, postavili so jo 1.marca v avli Ljudske univerze v Ajdovščini. Na ogled bo do 26. marca 2021. Na izboru fotografij na temo ROKE, so bili vsi presenečeni nad idejami, ki so posameznemu fotografu pomagale do zanimive fotografije. Osem fotografov je izbralo 50 fotografij, razstavili so jih 32, obenem pa so predstavili še fotografe pri delu. Seveda pa je to le droben delček v mozaiku del z rokami. Tema odpira še veliko zgodb, ki bi jih lahko ujeli skozi objektiv fotoaparata in ostaja odprta za prihodnjič.

Nevenka Vidmar

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #fotografija

Kolofon